Geçen pazar günü Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda uygulama yapan polis ve jandarma ekibi, kontrol noktasına gelen bir araçtaki 2 teröristin saldırısına uğradı. Çıkan çatışmada 2 polis, 1 uzman çavuş ile 1 sivil vatandaş yaralanırken, 'Ahmet Bal' sahte kimlikli Burhan Bozkurt adlı terörist öldürüldü, 21 yaşındaki Yunus Çiçek ise yaralı ele geçirildi.

Çatışmada yaralandıktan sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine başlanan yaralı teröristin alınan ifadesinin ardından, teröristlerin İzmir'in Foça İlçesi'nde 2 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılar olduğu belirlendi. Suriye üzerinden tekrar PKK kamplarına gitmek isterken çatışma çıkınca yakalandıklarını anlatan yaralı terörist Yunus Çiçek, Foça saldırısı ve örgüte ilişkin itiraflarda bulundu ve pişman olduğunu söyledi.

AMBULANSLA GÖTÜRÜLDÜĞÜ ADLİYEDE TUTUKLANDI

15 yaşında örgüte katıldığını ve PKK'nın askeri kanadı olan HPG'nin Özel Kuvvetler adın verilen biriminde 6 yıl boyunca bomba eğitimi aldığını söyleyen yaralı terörist Yunus Çiçek, tedavisinin tamamlanmasının ardından öğle saatlerinde Viranşehir Adliyesi'ne götürüldü. Ambulansa konulan ve zırhlı polis araçlarının eşliğinde ilçeye götürülen terörist, geniş güvenlik önlemi alınan adliye binasında 5 saat boyunca Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. İfadesinde, hem Foça saldırısını, hem Viranşehir'de çıkan çatışmayı anlatan, hem de örgüte ilişkin bilgiler veren Yunus Çiçek, pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi. Savcılık sorgulamasının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan terörist, hakkında tutuklama kararı verildi. Terörist Yunus Çiçek, karar sonrası güvenlik önlemleri arasında konulduğu ambulans ile Şanlıurfa Cezaevi'ne gönderildi.



MM(HK/SS)