Geçen 2 Eylül günü teröristlerin geçeceği bilgisini alan güvenlik güçleri, Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda uygulama başlattı. Kontrol noktasına korsan taksi ile gelen 2 terörist, burada güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Çatışmada 2 polis memuru, 1 uzman çavuş ve 1 sivil yaralandı, 1 terörist yaralı, 1 terörist ölü ele geçirildi.

Olayın ardından yapılan incelemede üzerindeki bombayı atmak isterken vurulan ve bombanın patlaması ile yaşamını yitiren 'Ahmet Bal' kod adlı Burhan Bozkurt ve yaralı ele geçirilen Yunus Çiçek adlı teröristlerin, İzmir'in Foça İlçesi'nde 9 Ağustos'ta 2 askerin şehit olduğu askeri araca yapılan bombalı saldırının failleri olduğu ortaya çıktı.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Çatışmada teröristlerin üzerindeki bombayı fark ederek meslektaşlarını uyaran Viranşehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli evli ve 2 çocuk babası polis Mahmut Kayhan, açılan ilk ateşte ağır yaralandı. Şanlıurfa'ya getirilen ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavisine başlanan Kayhan, geçen pazar günü ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Ankara GATA'da tedavisi süren polis memuru, 11 günlük yaşam savaşını kaybederek bugün öğle saatlerinde şehit oldu.

Ölümü ile meslektaşlarını yasa boğan şehit polisin, yarın memleketi Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi.



(HK/BT)