Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, dün saat 18.00 sıralarında bir grup arkadaşıyla birlikte Küçükdeniz Sahili’ndeki bir restorana gitti. Bir süre sonra aniden restorana giren H.A., elindeki sopayla Başkan Demirağ’a saldırdı. Restoran çalışanları ve çevredekiler saldırgana engel olmaya çalışırken, bir yandan da cep telefonlarından polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, H.A.’yı gözaltına aldı. Aldığı sopa darbeleriyle boyun ve omzundan yaralanan Başkan Demirağ ise Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Demirağ, ayakta tedavi edildi.

OTOPARK SÖZLEŞMESİ UZATILMAMIŞ

Polis, olayın ardından saldırgan, H.A.’nın çalıştığı Atatürk Mahallesi, Kayalar Camisi yanındaki otoparkın işletmecisi 33 yaşındaki S.Ş. ve kardeşi 31 yaşındaki N.Ş.’yi de gözaltına aldı. 2 kardeşin, süresi dolan otopark işletme sözleşmesinin uzatılması için belediyeye yaptıkları başvuruya olumlu yanıt alamamaları nedeniyle yanlarında çalışan H.A.’yı azmettirdikleri ileri sürüldü. Polisteki, işlemlerinin ardından 3 şüpheli, bugün sabah saatlerinde Adliye'ye sevk edildi.

DESTEK VERDİLER

Başkan Demirağ’a destek için Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanarak, Adliye önüne yürüyen yaklaşık 300 kişi, saldırıya tepki gösterdi. Polis, grubu güvenlik çemberine alarak, olayın büyümesini engelledi.

CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol, AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, MHP Foça İlçe Başkanı Hanifi İspirli ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Neşe Uprak da saldıyı kınayıp, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.



SG(İÖ/SS)



H.A.: Hanifi Altuntaş

S.Ş.: Sedat Şal

N.Ş.: Nihat Şal