Milli kültürün ve kimliğin vazgeçilmez unsurlarından biri olan güzel sanatları, mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası köylerde, beldelerde, ilçelerde ve şehirlerde her yaştan insanla buluşturmayı, halkın sanat duyarlılığının eğitilip, geliştirilmesini, beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesini amaçlayan AFO, konserlerine devam ediyor. AFO Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya üç yeni konser müjdesi verdi. Orkestranın 1 Mayıs’ta Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde Tepe Mezarlığı olan Thyateira Harabeleri’nde konser vereceğini kaydeden Gökkaya, "Saat 19.00’da başlayacak konser halka açık ve ücretsiz olacak. Tarihi mekanların kamuoyuna tanıtılması amacıyla ve Akhibar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen konseri Anadolu Filarmoni Orkestrası Şefi Cemil Günçer yönetecek" dedi.

15 BİN ÖĞRENCİ İLE GENÇLİK VE BAHAR KONSERİ

AFO’nun 2 Mayıs’ta ise Balıkesir Üniversitesi’ne konuk olacağını dile getiren Gökkaya şu bilgileri verdi:

"Anadolu Filarmoni Orkestrası, 2 Mayıs’ta Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile 15 bin üniversite öğrencisini gençlik ve bahar konserinde buluşturacak. Üniversite öğrencilerinin güzel sanatlar ile buluşturulup, estetik ve beğeni düzeylerinin artırılması, hayal ve düşünce dünyalarının geliştirilmesi amacı ile düzenlenecek Gençlik ve Bahar Konseri, bütün öğrencilere ve halka ücretsiz ve açık olacak. Konser saat 20.00’de başlayacak."

ALTI KÖY BİR KONSER

Gökkaya, üçüncü konserin ise 3 Mayıs’ta Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Mehmetalan Köyü’nde verileceğini dile getirerek, "Mehmetalan Köyü merkez olmak üzere altı köy halkının katılımı ile saat 20.00’de '6 Köy Bir Konser' konseptinde düzenlenecek konser halka açık ve ücretsiz olacak. Ayrıca Anadolu Filarmoni Orkestrası 6 köyün çocuklarının taşımalı sistem ile eğitim aldığı Zeytinler Beldesi’nde çocuklara yönelik bir de eğitim konseri verecek" dedi.

Gökkaya, dört konserde de bütün dünya müziklerine (Klasik Müzik, Barok müziği, Caz, Latin Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği) ve Mozart’tan Vivaldi’ye, Aşık Veysel’den Dede Efendi’ye, Itri’den Yunus Emre’ye geniş bir repertuvara yer verileceğini söyledi.

FÇ(İÖ/COŞ)