Alanya Marina A.Ş. tarafından düzenlenen 'İkinci El Yat Günleri'nde satışa sunulan 25 yat ve tekne, şuana kadar alıcı bulmadı. Doğu Akdeniz'de yatçılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'İkinci El Yat Günleri'nde fiyatlar, 30 bin ile 450 bin Euro arasında değişiyor.

Alanya Marina'da satışa çıkarılan en pahalı yatın sahibi elektronik mühendisi İngiliz 63 yaşındaki Neville Horrison, 450 bin Euro değerindeki yatına talip çıkmaması halinde, Doğu Akdeniz Yat Rallisi'ne (EMRY) katılarak Akdeniz'e açılacağını söyledi. Eşi Sara Horrison ile birlikte 19 yıldır, 14 metre uzunluğundaki, odalı katamaran cinsi 'Taralle' adlı yatıyla seyahat ettiğini belirten Horrison, "7 yıldır Türkiye kıyılarındayım. Son üç yıldır kış aylarında Alanya'ya geliyorum. Bir üst modelini satın almak için yatımı burada satışa çıkardım. Satılmazsa bu yatla ralliye katılacağım. EMRY Rallisi benim için önemli. Çünkü bu ralli sayesinde Türk kıyılarını keşfettim" dedi.

AMAÇ YATÇILIĞI SEVDİRMEK

Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas ise Yat Günleri'ni, Alanya halkına yatçılığı sevdirmek ve ilçede yaşayanları yat sahibi yapmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Satışta olan yatların fiyatlarının 30 bin ile 450 bin Euro arasında, teknelerin ise 3 bin ile 15 bin Euro arasında değiştiğine değinen Ayas, "Gelecek yıllarda düzenleyeceğimiz yat günlerinde hem katılımın hem de satışların artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin tüm kıyılarında yat günleri etkinliklerinin düzenlendiğini söyleyen Deniz Ticaret Odası Antalya Başkan Vekili Hasan Kaçmaz da amaçlarının deniz tutkunlarını buluşturmak olduğunu vurguladı.

Alanya Marina'nın düzenlediği 'İkinci El Yat Günleri' yarın sona erecek.