Fiskobirlik Genel Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya KESK, EMEK Partisi, Halkevi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Devrimci Halk Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi'nden yaklaşık 10 kişi katıldı. Hiçbir işçinin bulunmadığı eylem sırasında polisin yoğun önlem alması dikkat çekti. Fiskobirlik İşçileriyle Dayanışma Platformu Sözcüsü Halit Keskin, Fiskobirlik Yönetimi’nin kurumu istediği gibi yönetmeye çalıştığını ileri sürerek şunları söyledi:

"Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ve ekibi seçildikleri tarihten itibaren kurumun yaklaşık 150 milyonluk gayrimenkulünü sattı ama ne üreticiye ne de işçiye doğru dürüst bir ödeme yapmayarak müflis tüccar gibi davrandı. Bayraktar, fındık üreticisinin kooperatifi olan Fiskobirlik’i, 'Astığım astık, kestiğim kestik' mantığıyla yönetmeye çalışıyor. Şimdi de kendi başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışarak emeğiyle ve alın teriyle ekmek parasını kazanmaya ve ailelerini geçindirmeye çalışan işçileri, Ortaçağ zihniyetiyle işten atarak tasarruf etmeye çalıştığını beyan ediyor."

BUNA DANIŞIKLI DÖVÜŞ DERLER

"Acaba Fiskobirlik’i peşkeş çekmek amacıyla işçileri işten çıkararak, dikensiz gül bahçesi yaratılmaya mı çalışılıyor?" diyerek konuşmasını sürdüren Keskin, şunları kaydetti:

"Bazı yayın organlarında AKP milletvekilleri işçi atılmaması yönünde açıklamalar yaparak kamuoyuna şirin gözükmeye çalışmaktadır. Bu yönetim kurulu, AKP tarafından uygulamaya çalışılan dışa bağımlı tarım politikasını uygulayarak, Türkiye’de tarım birliklerini bitirdikleri gibi Fiskobirlik’i de bitirmeye çalışmaktadırlar. Bizde buna danışıklı dövüş derler. Buradan Fiskobirlik Yönetim Kurulu üyelerine sesleniyoruz; Fiskobirlik işçisi asla yalnız değildir ve sizlerin faşizan baskıları karşısında direnişlerini sürdüreceklerdir. Fiskobirlik’ten işçi atılmalarına derhal son verilmelidir. Fiskobirlik halkındır, satılamaz."

Keskin’in yaptığı konuşmanın ardından platform üyeleri dağıldı. Eyleme katılan bazı platform üyeleri ise işçilerin baskı altında oldukları için eyleme katılamadıklarını ileri sürdü.



)