Kıbrıscık'ın Çökeler Köyü'nde dün fırtına nedeniyle samanlığın üzerine devrilen elektrik direği yangına neden oldu. 4 ahşap ev, 8 ahır ve 7 samanlık alev alev yandı, 4 büyükbaş hayvan ise telef oldu. Yangında evlerin kaybeden Ramazan Aydoğan, Kemal Güneç ve Şevki Güneç geceyi komşuları ve akrabalarında geçirdi.

Yangının hemen ardından Kıbrıscık Kaymakamlığı ve Kızılay, evleri yanan ailelere gıda, battaniye, temizlik malzemeleri yardımında bulundu. Bugün, enkaz yığınlarından hala dumanlar ve alevler yükselirken, köylüler yanan evlerine üzüntü içerisinde baktı. Evi yanan 3 çocuk annesi Fadime Güneç, "Yangın sırasında kendimizi dışarı attık. Evimizden hiçbir eşyamızı kurtaramadık. Şu an komşularımızda kalıyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

"EV YAPILACAK"

Kıbrıscık Kaymakamı Fatih Safitürk, evi yanan 13 kişiden oluşan 3 aile için ev yapacaklarını söyleyerek, "Evleri yanan vatandaşlarımıza ilk etapta gıda yardımında bulunduk. Yarından itibaren köydeki enkazı kaldıracağız. İlk etapta bölgeye konteyner ev sevk edeceğiz. Daha sonra da evlerini yapacağız" diye konuştu.



KY(MÇ/AK)