İlçeye 15 kilometre mesafede 20 yıldır şehir çöplüğü olarak kullanılan alanda, rüzgar ve fırtınanın etkisiyle yangın çıktı. Fırtınanın yangını şehir merkezine sıçraması tehlikesine karşı iş makinaları kanal kazdı. Çöplükteki milyonlarca naylon poşet şehir merkezine uçarken, Polatlı merkezi saatlerce dumanın etkisi altında kaldı. Çöplükte bulunan çöp arıtma işinde çalışan Ali Rıza Satılmış, Murat Dal, Feyzullah ve Murat Conger dumandan zehirlendi. İşçilerden Mustafa Körpe'nin ise durumunun ciddi olduğu bildirildi.

İşçilere ilk müdahale 112 acil servis ambulanslarında yapıldıktan sonra Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İşçiler, biriken metan gazından dolayı çöplükte her yıl yangın çıktığını belirttiler. Ancak bu kez rüzgarın etkisiyle yangının etki alanının geniş olduğunu belirttiler.

BAŞKAN THK'DAN YARDIM İSTEDİ

Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Türk Hava Kurumu'ndan (THK) yangına havadan müdahale edilmesi için yardım istedi. Ancak fırtına nedeniyle THK uçaklarının müdahale edemeyeceği bildirildi. Bunun üzerine Belediye itfaiye ekiplerine destek olarak Topçu ve Füze Okulu itfaiyesi ile araçları da yangına müdahale etti. Polis ve jandarma ekipleri bölgede önlemler aldı.

Başkan Çelik, rüzgar nedeniyle yangın etkisinin geniş olduğunu belirtti. Can kaybınının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Başkan Çelik, "ancak şehir üzerinde müthiş bir duman var. Çöplükteki naylon poşetler şehrin üzerine çöktü. Bunların temizlenmesi zaman alacak" dedi.



MÖ(AY/AAA)