Türkiye'yi etkisi altına alan kuvvetli fırtına dün Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde de etkili oldu. 3 minarenin yıkıldığı, başına kiremit düşen 3 kişinin yaralandığı ilçede 3 balıkçı da gölet ortasında balık kafeslerinin üzerinde mahsur kaldı. Gölette alabalık üretimi yapan bir şirkette görevli Abdullah Kerim Gürdal, Osman Kocabaş ve Yusuf Karaağaçlı kafesler içerisindeki balıkları yemlemek üzere dün sabah saatlerinde botla gölete açıldı. Balıkları yemledikten sonra ikinci kafese geçtikleri sırada çıkan fırtınada bot alabora olarak, kafesten uzaklaştı. Balık kafesine bağlı diğer sandalla kıyıya çıkmayı deneyen işçiler, teknenin motoruna ip dolanması yüzünden bunda da başarılı olamayınca durumu yakınlarına haber verdi.

AFAD EKİPLERİ YARDIMA KOŞTU

Isparta Valiliği Afet ve Acil Durum ekipleri Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden tekne getirerek balıkçıları göletin ortasındaki kafeslerden alarak kıyıya getirdi. AFAD Şube Müdürü Osman Demiray, ekip olarak Sücüllü'de kaybolan Mustafa Kucur'u arama çalışmaları yürüttükleri esnada 3 balıkçının gölette mahsur kaldığını ve yardımcı olunmasının istendiğine değinerek, "Eğirdir Su Ürünleri'nden bir tekne getirterek ekiplerimizle arkadaşları bulundukları yerden alarak kıyıya ulaştırdık. İşçiler, kötü hava koşullarını dikkate almalıydı ancak vatandaşlarımız bunu gözardı etmişler. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan işçileri kurtardık" dedi.

BİZ TELAŞ ETMEDİK, SİZ TELAŞ ETTİNİZ

Gölette mahsur kalan balıkçılardan Abdullah Kerim Gürdal sandalla kıyıya yanaştıktan sonra, "Biz hiç telaşlanmadık, asıl siz telaşlandınız. Bu kadar telaşa ne gerek vardı" diye konuştu.