Dün gün boyu süren şiddetli yağmur nedeniyle evlerine kapanan Antalyalılar, bugün güneşli havayı görünce kendilerini sokağa attı. Sağanak yağış nedeniyle göle dönen caddelerden sular çekildi, yerini yürüyüş yapan insanlara bıraktı. Sabahın erken saatlerinde park ve bahçelerin yanı sıra dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, sabah yürüyüşçülerini ve piknikçileri ağırladı. İlkbahar mevsimini andıran güneşli havanın keyfini çıkaran Antalyalılar, bol bol güneş banyosu yaptı. Turistler ise denize girip güneşli havayı değerlendirdi. Yakaladıkları küçük balıkları kedilerle paylaşan balıkçılar ise yağmur sonrası denizin bereketli olduğunu söyledi.

Denize karşı çay ve kahve keyfi yapan Antalyalılar, zorlu bir günü geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

ALANYA'DA TURİSTLER SAHİLE KOŞTU

Alanya'da da havanın açmasıyla tatilciler soluğu sahilde aldı. Hava sıcaklığının 17 derece, deniz suyu sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü ilçede, bazı turistler Damlataş ve Kleopatra plajlarını doldurdu. Esen rüzgar ve dalgalara aldırış etmeyen turistler, aralık ayında denize girmenin keyfini yaşadı. Güneşin tadını çıkarmak isteyen bazı turistler ise plajda yürüyüş yaptı.

Plajda yürüyüş yapan Alman turist 17 yaşındaki Lena Michels, dalgalı olduğu için denize girmediklerini, ancak havanın mükemmel olduğunu söyledi. Plajda güneşli havanın keyfini yaşadıklarını belirten aynı yaştaki Michelle Plate ise "Deniz çok soğuk değil ama dalgalı. Bu yüzden sadece güneşleniyoruz" dedi.

Son 24 saatte metrekareye 24.8 kilogram yağış düştüğünü belirten Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bu geceden itibaren ilçenin yeniden yağışlı havanın etkisine gireceğini söyledi.