MDOB’un sezon açılış konseri Mersin Marina Anfi Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Konsere Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay, KKTC Mersin Konsolosu Zahide Erdem ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Yoğun ilgi nedeni ile yer bulamayanlar ise konseri ayakta izledi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen’in yönettiği konserde bu yıl Barselona’da düzenlenen 49’ncü Uluslar arası Francisco Vinas Şan Yarışması’nda 2’nci olan Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı bariton Orhan Yıldız, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Erdem Erdoğan, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım ise solist olarak katıldı. Konser sırasında Carl Orf’un Carmına Burana sahne kantatı seslendirilirken büyük ilgi gördü.

Konser sırasında fırtına çıkarken gökyüzünde ise şimşekler çaktı. Yağmurun da çiselediği konseri sırasında orkestrayı yöneten ünlü şef Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, sanatseverlerden özür dileyerek, “Kusura bakmamanızı diliyorum. Ben yağmurda konser verdim, konseri yarıda bıraktım ama fırtına da ilk kez bir konser veriyorum, yönetiyorum. Bütün notalarımız uçuştu. Ama arzu ediyorsanız hala devam edebiliriz” dedi.

Anfi tiyatroyu dolduran yaklaşım 2 bin kişi Rengim Gökmen'i alkışa tutarken, bu sırada da yağmur başladı. Bunun üzerine Gökmen, "Değerli izleyicilerimiz şu anda sahnede yağmur başlamış durumda. Biz devam edebiliriz. Ama sazlarımız devam edemez. Ben zaten ıslanmış durumdayım. Şimdilik arkaya geçelim. Yağmur durursa yeniden devam ederiz" dedi.

Konuşmanın ardından yağmur hızlanınca orkestra, koristler ve solistler hemen toparlandı. Teknik ekip ise enstrümanların ıslanmaması için getirdikleri naylon ile sahneyi komple kapatınca, konseri izleyeme gelen sanatseverlerde anfi tiyatroda ayrıldı.

ME (ME/SÜ/SSA)