Marmaris’te dün etkili olan ve saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına, Armutalan Beldesi Mezargediği Mevkii’ndeki hayvan barınağını da vurdu. Fırtına, barınağın çatısın uçurdu, demir kapısı devirip, yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki duvarını yıktı. Barınaktaki köpeklerden dördünün de ortalıkta olmadığı belirlendi.

Barınaktaki 250 kedi ve 15 köpeğe gönüllü olarak bakan İskoç uyruklu Jeannie Thirkill, zararın büyük olduğunu söyledi. Thirkill, barınakta elektrik olmadığı için fırtına başladığında hayvanlardan sadece bazılarkını daha korunaklı ve kapalı bölgelere alabildiğini belirtti.

Thirkil, fırtına sonrası köpeklerden beşinin kayıp olduğunu belirterek, "Ormanlık alanda yaptığım aramada 1’ini buldum. Diğerlerinden ise halen haber yok. Şu an tek korkum, yıkılan duvarın altında kalmış olmaları. Kedilerin bulunduğu bölümde eternit çatısı uçtu. Kedilerin sayısında eksiklik var mı henüz tespit edemedim. Zamanla ortaya çıkacak. Buranın bir an önce toparlaması gerek. Duvar ve kapı tekrar yapılmadığı sürede burada biz güvende değiliz" diyerek, yetkililerden yardım istedi.



MS(İÖ/SS)