Doğu Karadeniz Doğa Sporları (DOKADAK) tarafından, Fırtına Vadisi'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasında kalan bölümünde düzenlenen ve 3 gün süren Uluslararası Rafting Şenliği, son gün Off - Road gösterilerine sahne oldu. Ardeşen Off-Road Kulübü sporcuları, ciplerle Fırtına Deresi'nden karşıya geçmeye çalışırken heyecanlı dakikalar yaşandı. Dere ortasında mahsur kalan araçları dereye giren kamyonlar çekerek çıkardı. Bu sırada derede dengesini kaybederek suya düşen bir kişi, mahsur kalan cipleri çekmek için dereye giren kamyonun altında kalmaktan son anda kurtuldu. Arkadaşları tarafından çekilerek kurtarılan kişi daha sonra kıyıya çıktı.

Dere içerisinde ciplerin Off- Road gösterisi büyük ilgi çekti. Sürücüsü aracın kasasına çıkan ve dere içerisinde kendi kendine ilerleyen kamyon izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Sürücü hareket halindeki aracına girerek kamyonu dereden karşıya geçirdi.

KUPALARINI BAKAN VERDİ

Fırtına Deresi’nde yapılan ve bugün sona eren Türkiye Rafting Şampiyonası’nda büyük erkekler kategorisinde birinciliği ÇAYKUR ekibi aldı. Ekstrem Türk ikinci olurken, Özün Doğa Sporları Kulübü de yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.

Bayanlar kategorisinde birinci Yeşil Rizem Spor Kulübü, ikinci ise Atak Spor Kulübü oldu. Genç erkekler kategorisinde de Rize Belediyespor birinciliği kazandı. İyiderespor ikinci, Ardeşenspor Kulübü ise üçüncü oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dereceye giren sporculara kupalarını verdi. Bayraktar, su sporları ve raftingin çok daha gelişeceğini belirterek bu gelişimin Doğu Karadeniz’e turizm bakımından katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Bayraktar, daha sonra tulum eşliğinde horon gösterisini izledikten sonra Rize’den ayrıldı.

MK(TM/ESM)