Bugün saat 17.30 sıralarında, Bartın'da yağmurla ile birlikte fırtına etkili oldu. Bartın, Amasra ve Kozcağız Beldesi'nde fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken, üzerlerine ağaçlar devrilen ve kopan dallar nedeniyle araçlar hasar gördü. Bartın Kemerköprü mevkiinde 250 yıllık olduğu tahmin edilen çınar ağaçları köklerinden sökülerek Bartın Irmağı'na yıkıldı. Kemerköprü Camii'nin minaresinin bir kısmı ise fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Bartın'da birçok evin çatısı uçarken, pencerelerin camları kırıldı. Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri devrilen ağaçları yollardan kaldırmak için çalışma başlattı.

Yüksek gerilim hatlarının kopması sonucu saat 1745 sıralarında Bartın il genelinde elektrikler kesildi. Kent karanlığa bürünürken, hatların onarımı için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

20 KİŞİ YARALANDI

Bartın Valisi İsa Küçük fırtınada yaralanan 20 kişinin tedavi altına alındığını belirterek, "20 kişi hastanede tedavi altına alındı. Yaralılardan birisi 11 yaşında bir çocuk. Üzerine bir ağacın devrilmesi sonucu ağır şekilde yaralandı, tedavisi devam ediyor. Ayrıca evin çatısında çalışan bir kişi güneş enerji panelinin devrilmesi sonucu üzerine kaynar suyun dökülmesi nedeniyle yaralandı. Diğer 18 kişi ise hafif yaralı. Elektrikle ilgili çalışma devam ediyor, gecenin ilerleyen saatlerinde elektrik verilmeye çalışılacak" dedi.

HT (MÇ/SSA)