Gamze’nin ailesi, kızlarının durumu ilk gündeme geldiğinde onun adına izinsiz para toplayanlarla uğraştı. Bu yetmezmiş gibi Gamze Akbaş’ın kendi 'Facebook' hesabı da reklam için kullanıldı. Gamze’nin sayfasına bir eşarp firmasına ait onlarca çanta fotoğrafı reklam için izinsiz bir şekilde etiketlenerek konuldu. Kendi üzerinden bu şekilde reklam yapılarak çıkar elde etmek isteyenlere tepki gösteren Gamze, “Bu çantalar ne? Yazık, çok yazık. Demek ki sağlık yerinde olunca bazı insanlar fırsatçılık peşinde koşuyor, dalga geçiyor. Çok üzücü” dedi. 

“İTİBAR ETMEYİN'

Gamze’nin babası İbrahim Canseven, bu gibi kişilere kimsenin itibar etmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Gamze’nin durumu gündeme geldiğinde birçok insan bize destek oldu, gücümüze güç kattı. Ancak bu dönemde kötü niyetli kişiler de oldu. Bizim adımıza para toplamaktan, adımızı reklam malzemesi yapmaya kadar pek çok üzücü şey yaptılar. Ama biz ailesi olarak destek veren güzel insanları görüyoruz. Onların da hakettiği cevabı anında aldığını biliyoruz. Kimse bunlara itibar etmeyecektir” diye konuştu.

ŞİRKET TELEFONU KAPATTI

Gamze'ye destek veren çok sayıda kişinin baskısı ve telefonlarını kilitlemesi üzerine internet sitesi ve iletişim bilgileri de bulunan söz konusu eşarp firmasının, şirket telefon hattını iptal ettiği belirlendi.

Şu anda kandaki trombositin kendiliğinden yükselmesi beklenen Gamze’ye, ikinci kür kemoterapinin ardından uygun donör müjdesi gelirse kemik iliği nakli yapılacak.



BT(İÖ/AK)