Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde geçen yıl Nisan ayında meydana gelen olayda, iddialara göre fırında işçi olarak çalışan Ahmet Peker, ekmek almaya gelen Z.P. ile  kardeşi E.P.'yi elle taciz etti. Değişik zamanlarda tacizlerini sürdüren Peker, çocukları da "Bu bizim sırrımız olsun. Kimseye söylemeyin. Söylerseniz rezil oluruz ve bende sizi öldürürüm" diyerek tehdit etti.

FIRININ KAPISI KİLİTLİ

Korkuya kapılan iki kız kardeş kimseye bir şey söylemedi. Ancak, bir kaç gün sonra ekmek almaya giden kardeşlerin, dönmemeleri üzerine anne Zeynep P. fırına gitti. Kapı kilitli olduğu için içeriye giremeyen anne, bağırıp cama vurmaya başladı. Kısa süre sonra Ahmet Peker, kapıyı açtı. Zeynep P. ağlayan iki kızını alıp evine gitti.

TACİZİ SÖYLEDİ 

Küçük Z.P. annesine fırıncının kendisini ve kardeşini dudaklarından öptüğünü ve cinsel organını gösterdiğini söyleyince Zeynep P. polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Peker, iki kız çocuğunu taciz etmek suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün son kez hakim karşısına çıktı.

RUH SAĞLIKLARI BOZULDU

Suçlamaları kabul etmeyen sanık, iki çocuğa bir şey yapmadığını söyleyerek, çocuklara ara sıra küçük hediyeler aldığını anlattı. Olayın tamamen yanlış anlamadan kaynaklandığını ileri süren Peker, "Anneleri geldiği zaman ben tuvaletteydim. Kızlarda kapıyı açamamışlar. Annelerinin o durumunu görüncede ağlamaya başlamışlar. Ben tuvaletten çıktıktan sonra kapıyı açtım. O da kızlarını alıp gitti" diyerek beraatini istedi.

Ancak mahkeme, küçük kızların olay nedeniyle ruh sağlıklarının bozulduğunu beliterek, Ahmet Peker'i cinsel istismar suçundan toplam 26 yıl 8 ay hapis cezası verdi.