Fırat Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde Prof. Dr. Orhan Kılıç'ın ardından 181 oy alarak ikinci olan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Kutbettin Demirbağ, bugün düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Feyzi Bingöl'den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Eski Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl, 2 dönem rektörlük görevini büyük gururla yürüttüğünü belirterek, "Kutbettin hocamıza, ekibine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun" dedi. Prof. Dr. Bingöl, daha sonra cübbesini Prof. Dr. Demirdağ'a kendi elleriyle giydirdi.

Alkışlar arasında rektörlük cübbesini giydikten sonra konuşan Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, ise makamların geçici, kurumların da kalıcı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Feyzi Bingöl hocamız iki dönem üniversitemizin rektörlüğünü yaptı. Kendi ve arkadaşlarının çabasıyla belli hizmetler yapmıştır. Bu hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu bilmemiz lazım. Bu bayrak yarışını biz bugün devralıyoruz. Hizmet yaptığımız sürece Allah sağlık, sıhhat verirse bütün öğretim üyesi arkadaşlarımızdan, idari personelimizden, araştırma görevlisine kadar tüm arkadaşlarımızla bu aldığımız bayrağı daha ileri bir seviyeye daha yüksek bir seviyeye nasıl getiririz gayretinin içinde olacağız."



GY(GG/CK)