Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı içerisinde 'Murat İlkokulu' adı verilen hastane sınıfı törenle açıldı. Açılışa Vali Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin ve Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen katıldı. Vali Erol ve Rektör Demirdağ, sınıfın açılışını çocuklarla birlikte gerçekleştirdi.

ÇOCUKLAR ARKADAŞLARINDAN GERİ KALMAYACAK 

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, sınıfla birlikte bölgede önemli bir hizmet verdiklerini belirterek, "Özellikle bizim gibi üniversite hastanelerinde hastanede yatış süresi uzun olan çocukların hem eğitimden geri kalmamaları hem de onlara farklı bir ortam sunmak için Malatya’da, Samsun’da, Kayseri’nin dışında bu bölgede olmayan üniversite hastanelerinde bir hastane sınıfı açılışı yaptık. Burada çocuklar hem eğitimlerinden geri kalmayacaklar, hem de hastaneden farklı bir ortamda oldukları için bir destek görecekler. Milli Eğitim Müdürlüğü iki kadrolu öğretmen de verdi buraya. Bu şekilde çocuklar burada yattıkları süre içinde eğitimlerini aksatmayıp, taburcu olduktan sonra sınıflarına gittiklerinde diğer arkadaşlarından geri kalmamış olacaklar. Mekanımızı ve sınıf sayımızı da arttıracağız" dedi.

Bronşit hastalığından 9 gündür hastanede yatan 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencisi Abdullahhan Barım ile vitamin ve demir eksikliği nedeniyle Muş’tan gelerek 11 gündür hastanede tedavi gören 11 yaşındaki 6’ncı sınıf öğrencisi Hacer Süne, hastanede okulun olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.