Şanlıurfa Valiliği'nin koordinasyonunda kent merkezinde ve ilçelerde verilen  iftar programları kapsamında dün akşam Halfeti ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Celalettin Güvenç de katıldı. İlçeye gelişi sırasında Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek ve i Belediye Başkanı chp'Lİ Mahmut Özdemir tarafından karşılanan Vali Celalettin Güvenç, Fırat Nehri kenarında kurulan masaları dolaşıp, iftar davetine katılanlarla sohbet etti. İftar öncesi halka hitap eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, şöyle devam etti:

"Bizim arzu ettiğimiz tablo bu. Çoluk- çocuk, kadın- erkek, zengin- fakir aynı sofrada aynı ekmeği paylaşmak ve huzur içerisinde yaşamak. Biz şehir merkezi ve ilçelerimizde her gün iftarımızı böyle yapıyoruz. İnsanlarımızla bir arada oluyor, onlarla ekmeğimizi, havayı, suyu, huzuru ve sıkıntıları paylaşıyoruz, birbirimizi anlamaya çalışıyoruz."

Suriye'de Esad'ın halkını bombalarken, Türkiye'de idarenin halkı kucakladığını ifade eden Vali Güvenç, şöyle konuştu:

"Dünya yanarken, dünyada krizler olurken, Suriye kendi halkını bombalarken biz halkımızla kucaklaşıyoruz. Devletin millet için var olduğunu söylüyoruz. Devlet bundan sonra milletin emrindedir. Devletin kıymet ve itibarı halkının mutluluğuyla ölçülür. İnşallah gelecekte kanın akmadığı çok daha aydınlık, kardeşin kardeşi öldürmediği; Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e yan gözle bakmadığı herkesin bu coğrafyanın insanı olduğunu anladığı güzel, büyük Türkiye hedefimizdir. Allah da yardımcımız oluyor, dünyanın en güçlü ülkelerinden birini Halfetiliyle, Şanlıurfalıyla, Mardinliyle, Maraşlıyla kuracağız. Söz sahibi, güçlü; pasaportu her yerde saygı gören, itibar gören bir devlet ancak buradaki gibi birlik ve beraberlikle olur."

İftar yemeği ardından Vali Güvenç ve beraberindekiler Fırat kıyı şeridini gezerek Halfeti'de yapılması planlanan Sahil ve Su Sporları Projeleri ile Kaymakam İsmail Çiçek'ten bilgi aldı.



DHA(HK/İD)