Güven Timi'nde görevli Komiser yardımcısı Mehmet Özer, merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'nde 24 Ocak'ta bir parkta oturan birçok suçtan aldığı 17 yıl 6 ay hapis cezasını çektiği Osmaniye Cezaevi'nde firar eden Şefik Akyürek'i gözaltına almak istemiş, bu sırada şüpheli 'KCK operasyonu yapıyorlar' diye bağırınca PKK yandaşları polisi linç etmek istemişti. Komiser yardımcısı bir kuyumcuya girerek canını kurtarırken, Akyürek de arbede sırasında kaçmıştı.

YİNE KAÇMAK İSTEDİ

Güven Timleri, kaçan Şefik Akyürek'in izini sürüp Yenibey Mahallesi'nde bir arkadaşının evinde saklandığını saptadı. Evin etrafını kuşatan ekipleri fark eden Akyürek, damlardan atlayarak kaçmaya çalıştı. Evden eve girerek 3 sokak ileriye kadar gitmeyi başaran Şefik Akyürek, çevrede önlem alan polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Akyürek, "Çok cezam vardı. Hırsızlık suçundan 5 yıldan beri yatıyorum, 17 sene daha var. Bu yüzden kaçtım" diye konuştu. Hakkında yapılan işlemlerin ardından Akyürek, cezaevine teslim edildi.