Adapazarı’nda iki balık lokantası bulunan iş adamı 39 yaşındaki Abdullah Duman, kent merkezindeki Ahmet Necdet Güven Caddesindeki işyerinde 1 ay önce ortağı Kadircan Süzer tarafından tabanca ile vuruldu. Duman kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, Kadircan Süzer ise kaçtı.

Kadircan Süzer'in hamile eşi Sevinç Süzer polise başvurarak, eşinin kendisini tehdit ettiğini ve dünyaya getireceği bebeğini alıp Abhazya'ya götüreceğini söylediğini belirterek yardım istedi. Bunun üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü genç kadını koruma altına aldı ve bebeği dünyaya geldikten sonra il dışına bir akrabasının yanına gönderdi.

ÖNCE YARDIM EDEN ARKADAŞI YAKALANDI

Bebekle birlikte yurdışına kaçmak isteyen Kadircan Süzer’i takibe alan Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler firari katilin Adapazarı’nda oturan arkadaşı Murat D.nin yardımıyla saklandığını tespit edince Murat D.yi gözaltına aldı. 

Bilecik, Bursa ve Balıkesir’de süren araştırma sonrasında Kadircan Süzer Balıkesir’de saklandığı evde, üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabanca ile yakalanarak Adapazarına getirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulamasında susma hakkını kullanan Kadircan Süzer ve kendisine yardım ettiği belirtilen Murat D. ifadelerinin alınmasının ardından Sakarya Adliyesine sevk edildi.



AG(MB/COŞ)