Tunceli’deki birliğinde vatani görevini yaparken firar eden Mahir Zorbey Demirkaya, geçen mart ayında ifade vermek üzere Aydın’da karakola gitti. Asker kaçağı ve hakkında tutuklama kararı olduğu belirlenen Demirkaya, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Demirkaya, cezaevine götürüldüğü sırada kaçtı. Demirkaya, kendisini takip eden polis memuru Murat S.’nin tabancasından çıktığı belirlenen kurşunla başından vurularak, yaşamını yitirdi.

Tutuklanan polis Murat S., hakkında 'olası kast ile adam öldürmek' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde, dava açıldı. Murat S., geçen mayıs ayındaki ilk duruşmada tahliye oldu. Tutuksuz yargılanmasına devam edilen Murat S., bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Murat S.’nin yanı sıra avukatları Ergüven Yakan, Savaş Akçöltekin, ölen Demirkaya’ın annesi Şükran Yükselen Canbazoğlu, kardeşleri Hürkan Demirkaya ve Ulaş Demirkaya ile avukatları Mehmet Bülent Tokuçoğlu katıldı. Çok sayıda polis memurunun da yakından takip ettiği dava sürecinde anne Şükran Yükselen Canbazoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

Sanık polis Murat S., ilk duruşmada olduğu gibi yine elindeki silahının ateş alması sonucu Demirkaya’yı kazayla vurduğunu ileri sürdü. Tanık Nazan Akgöz ise ifadesinde, “Silah seslerini duyunca korku ile çalıştığım giyim mağazanın üst katında bulunan bir yere kaçtım. Daha sonra polis telsizi ve araçlarının seslerini duyunca aşağıya indim. İndiğimde Mahir Zorbey Demirkaya vurulmuş yerde yatıyordu. Bundan başka hiçbir şey görmedim. Olay zaten olup bitmişti” dedi. Tarafların avukatlarının da dinlenmesini ardından mahkeme, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan Zorbey'in otopsisi sırasında çekilen fotoğraf ve video kayıtlarının istenmesine, olay anını gösteren kamera kayıtlarının Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilerek görüntülerin iyileştirilmesinin istenmesine ve dosya eksikliklerinin giderilip, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

“KATİL ADAM NASIL KIYDIN YAVRUMA?”

Duruşmanın sonunda ölen askerin annesi Şükran Yükselen Canbazoğlu, polis memuru Murat S.’ye, “Katil adam, nasıl kıydın yavruma? Ne zorluklarla büyüttüm ben onu. Bunun için miydi herşey” diye bağırarak, tepki gösterdi. Canbazoğlu mahkemede bulunan polis memurları ve oğulları tarafından salondan çıkartıldı.



CU(İÖ/ESM)