İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kayseri’ye gelen Kirsti Eskelinen, Vali Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret etti. Vali Bilici’nin Kayseri’nin tarihi, turizmi, ticareti, sanayisi hakkında bilgi verdiği Eskelinen, Türkiye ve Kayseri’ye övgü yağdırdı. Türkiye’nin AB’ye girmesine ilk destek veren ülkenin Finlandiya olduğunu anlatan Eskelinen, "Türkiye’nin AB’ye kabul edilmesini önemsiyorum. Bu desteği sadece iz değil AB üyesi bir ok ülke destekliyor. Bunu sadece Türkiye için değil, AB için de istiyoruz" diye konuştu.

Finlandiya’nın nüfusunun 5 milyon olmasına karşın her yıl 200 bin turistin Türkiye’ye geldiğini anlatan Büyükelçi, şöyle dedi:

"İki ülke arasındaki öğrenci değişimi de önemsiyorum. Halen Finlandiya’da 1000 Türk öğrenci eğitim görüyor. Bu, öğrencilerin iki ülke kültürünü tanıyarak, ilerde çok başarılı büyükelçiler olacaklarına inanıyorum. Finlandiya’dan gelen misafirlerimi sık sık Kapadokya’ya getiriyorum. Bölgeyi çok iyi tanıyorum. Bugün de Erciyes Dağı'na giderek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alacağım."

Vali Bilici ziyaret anısına, Büyükelçiye el dokuması kilim ile, Kayseri’nin tarihi ve turistik yerlerini gösteren fotoğraf ve kitap hediye etti. Büyükelçi, daha sonra Büyükşehir Belediyesi ile odaları ziyaret etti. Erciyes Dağı ve Kapadokya’ya gezdi.



DÖ(OE/İD)