Finike'de hava sıcaklığı güneşte 32 derece olmasına rağmen nemin aşırı derecede yükselmesi, halkı olumsuz etkiledi. Ramazan ayının yanı sıra hissedilen sıcaklığın 46 dereceye yükselmesi nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmak yerine evlerinde oturmayı ya da serin yerlere gitmeyi tercih etti. Finike'de sahiller ise boş kaldı.

Finike'de oturan Hayri İpek, özellikle son dört gündür nemin aşırı derecede yükselmesinden yakınırken, Fahri Önal da sıcaklar nedeniyle birçok kişinin oruç tutamadığını ve serin yerlere gitmeyi tercih ettiklerini söyledi.

ANTALYA 38 DERECE

Antalya kent merkezinde ise meteoroloji yetkilileri sıcaklığı saat 15.00'te güneşte 30 derece ölçtü. Bu sıcaklık mevsim normallerinde olarak kaydedildi ancak yüzde 80 oranındaki nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 38 dereceye yükseldi. Antalya'da oturanlar bugün öğle saatlerinde kendilerini klimalı ortama ya da gölgeye atarak serinlemeyi tercih etti.

Günün en sıcak saatleri olan 12.00-15.00 arasında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde yalnız turistler görülürken, seyrek görülen tatilciler ise denize girmek yerine şezlongda şemsiye altında serinledi. Kavurucu sıcaklık nedeniyle sokaklarda da fazla hareketlilik gözlenmedi. Uzmanlar, tuz ve su kaybı kaynaklı hastalıklara dikkat çekti.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, "Sıcaklık Antalya'da denizdeki nemi de getiriyor. Bu yüksek nem önümüzdeki günlerde de devam edecek" dedi.



SS(SU/CK)