Diyarbakırlı 19 yaşındaki Gurbet Polat geçen yıl Temmuz ayında ailesiyle birlikte Ergani’den, Sakarya'nın Ferizli İlçesi'ne mevsimlik işçi olarak fındık toplamaya geldi. Genç kız burada fındık toplarken, Akçukur Köyü’nde oturan Mehmet Cansever ile tanıştı. Daha sonra memleketine dönen Gurbet Polat ile Mehmet Cansever telefonla görüşmeyi sürdürdü. Ardından evlenmeye karar veren gençler, damadın köyünde yapılan düğünle yaşamlarını birleştirdi.

'ARTIK GURBET BURADA KALACAK'

Bahçede fındık toplarken tanıştıklarını belirten damat Mehmet Cansever, yaşananları şöyle anlattı:

"Bahçede fındık toplarken tanıştık. Kış sezonunda telefonla görüşmelerimiz devam etti ve evlenmeye karar verdik. Evlenmeye karar verirken birbirimize 'düğün fotoğraflarımızı tanıştığımız fındık bahçesinde çektireceğiz' diye aramızda söz vermiştik. Bugün de sözümüzü yerine getiriyoruz. Artık Gurbet hep burada kalacak."

Her yıl Sakarya'ya fındık toplamaya geldiklerini söyleyen Gelin Gurbet Polat da, "Geçen sene Akçukur Köyü'nde fındık toplarken Mehmet ile tanıştık. Kaderimde bu yazılıymış’" dedi.

Damadın Babası Behmet Cansever de, çocuklarımızın mutluluğu bizler için önemlidir kendilerine de mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Gençlerin Sakarya’daki düğününe, gelinin Diyarbakır’dan gelen anne babası ve yakınları da katıldı.

ZT(MB/COŞ)