Finansbank, dört yıl önce 11 milyon liralık yatırımla temellerini attığı Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezini, 8 milyon liralık yatırımla büyüterek, bölge için yeni bir istihdam fırsatı hazırladı. Yeni merkezin açılışına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Vali Sebahattin Öztürk ve yerel yöneticiler katıldı. Erzurum’da 1000 kişiye kadar istihdam sağlayacak olan Finansbank’ın, 2017 yılına kadar yapacağı yatırımlar 25 milyon lirayı bulacak.

Aziziye ilçesinde yaptırılan yeni çağrı merkezinin açılışında konuşan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras, Erzurum’da 2008 yılında açılan Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin Marmara Bölgesi dışında kurulan, doğudan batıya hizmet veren 'ilk ve tek' bankacılık merkezi olduğunu belirtti. Ömer Aras, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde operasyon ve çağrı merkezlerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi aynı zamanda bir bankacılık okulu. Buradaki çalışanlarımıza bir kariyer yolu açıyoruz. Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde çalışmış arkadaşlarımızın çoğu, başka illere şube çalışanı olarak transfer oluyor. Bugüne kadar, Bankamız içindeki çeşitli pozisyonlara, bu merkezden yaklaşık 60 çalışanımız transfer edildi. Bu önemli bir oran" diye konuştu.

ÇOĞU KADIN 287 MÜŞTERİ DANIŞMANI ÇALIŞIYOR

Dört yıl önce hayata geçen Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin bir bankanın bölgeye kurduğu ilk operasyon ve çağrı merkezi olduğunu hatırlatan Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu şunları söyledi:

“Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezleri, özellikle kadın istihdamına önemli bir katkıda bulunuyor, gençlere modern bir yapıda çalışma imkânı sunuyor ve bölgedeki göç hareketini tersine çevirmeyi destekliyor. Şimdiye kadar sadece İstanbul’dan 12 kişi Erzurum’a dönüş yaptı. Çağrı Merkezi’nde, 18-30 yaş arası, 287 müşteri danışmanı çalışıyor. Bunların yüzde 50’si üniversitede okuyor, geri kalanı ise üniversiteden yeni mezun. Çağrı Merkezi’nde, yüzde 60 oranında Erzurum’da yaşayan veya okumak için Erzurum’a gelmeyi tercih etmiş çalışan varken, yüzde 40 oranında da diğer illerden iş olanağı bulduğu için Erzurum’a gelen çalışan bulunuyor."

Öte yandan Finansbank ile Atatürk Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre, üniversitenin Açık Öğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı müfredatı dahilinde kullanılacak bazı ders kitapları Finansbank’ın desteklediği danışmanlar tarafından yazılacak.

NÖ(KS/ESM)