Beldede dün etkili olan fırtınayla birlikte oluşan dev dalgaların çekilmesi ardından sahili kaplayan atıklar, belde halkı arasında paniğe neden oldu. Filyos Belediyesi ekipleri, halkın haber vermesi üzerine yaklaşık 500 metrelik sahili tamamen kaplayan atıkları inceledi. Hayvansal atığa benzeyen cisimlerde gaz olabileceğini düşünen belediye ekipleri, Zonguldak Valiliği'ne durumu bildirdi.

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, sahilde gaz ölçümü yaptı. Tehlikeli bir duruma rastlamayan ekipler, ilk incelemede hayvansal atık olduğu tahmin edilen atıklardan aldıkları örnekleri, laboratuvar incelemesine gönderdi. Filyos Belediye Başkanı AK Parti'li Ömer Ünal, sahile vuran atıkların halk arasında paniğine yol açtığını söyledi. Başkan Ünal, şöyle dedi:

"Ekipler inceledi ama onlar da tam olarak ne olduğunu anlayamadı. Gaz ölçümleri yapıldı. Tehlikeli gaza rastlanılmadı. Ekipler birer numune aldılar. Numuneler incelenip analizleri yapılacak."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, alınan numunerelin çevre ve gıda mühendisleri tarafından inceleneceğini söyledi. Öztürk, "Büyük bir olasılıkla o bölgedeki çiftliklerde biriken atıklar. Hayvansal atık olduğunu tahmin ediyoruz. Yoğun yağmurdan dolayı deniz taşınca dalgalar malzemeleri deniz kıyısına sürüklemiş. Tehlike oluşturacak herhangi bir şey değil. Kesin sonuç incelemenin ardından belli olacak" diye konuştu.



GG(EE/İD)