Filmleri aratmayan operasyonun görüntüleri polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde koçbaşı ile kapıları giren özel harekat polisinin adreslere girmesi ve evlerde yapılan aramalar yer aldı. Bir özel harekat polisinin yabancı bir şüpheliyle Fransızca konuşması ve bazı şüphelilerin uyuşturucuları balkondan dışarı atmaları da dikkat çeken görüntüler arasında yer alıyor.

KADIN ELEBAŞI İDDİASI

İstanbul Narkotik polisi geçtiğimiz Cuma günü İstanbul'un Şişli, Kağıthane, Beyoğlu, Avcılar, Kartal, Maltepe ilçeleri ile Elazığ’daki bazı adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 22 kişinin gözaltına alınması hedeflenen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı. 1 kişinin aranmasına devam edilirken, operasyonda satışa hazır vaziyette 2 kilo 85 gram esrar, 11,5 gram kokain, 8,5 gram bonzai, 507 adet ecstasy hap, 2 hassas terazi, 10 bin 635 TL para ve 211 ABD doları ele geçirildi.

Şebekenin ele başlığını Emel İ.’nin yaptığı iddia edilirken Emel İ.'inin de operasyonla gözaltına alındığı dile getirildi. Kadın ele başının daha önceden 5 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Sokaklarda uyuşturucu satışı organize ettiği belirtilen şebekeye yönelik yapılan operasyon anları polis kameralarına da yansıdı. Filmleri aratmayan görüntülerde, önce polisin araçlarla baskın yapılacak adreslere ulaşması görülüyor. Araçlardan inen özel harekat polisi ve narkotik ekipleri daha sonra baskın adreslerine yaya olarak gidiyor. Daha sonra polisin, ellerindeki koç başları ile çelik kapıları kırması görülüyor. Kapıları kırarak adrese giren ekipleri evlerde yaptığı aramalar da kameralara yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.

POŞETİ BALKONDAN ATTILAR

Ekipler evde arama yaparken bir polis memurunun “Balkondan atmış" dediği duyuluyor. Uyuşturucuların balkondan atılma şüphesi nedeniyle 2 polis bahçede arama yapıyor. Yapılan aramada bir poşet bulunuyor. Poşet, balkonundan atıldığı ileri sürülen evde açılıyor. İçinden, kokain, esarar ve uyuşturucu haplar çıkıyor.

Uyuşturucuların bulunmasının ardından kameralara özel harekat polisi başka bir adresin kapısını kırması yansıyor. Koç başı ve levye yardımı ile kapı açılarak adrese giriliyor. İçeriye giren ekipler, yerlere ve kanepelerin üzerine serpilmiş ot esrar tespit ediyor. Ardından başka bir adrese girme anları görülürken, “Aç polis" sesi eşliğinde ekipleri içeriye giriyor.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ NİJERYALI ŞÜPHELİYLE FRANSIZCA KONUŞUYOR

Özel harekat polisi destekli yapılan bir baskında kameralara ilginç bir diyalog yansıyor. “Kapıyı aç polis" sesi ile adrese giren polis, içeride Nijerya uyruklu bir şüpheli ile karşılaşıyor. Türkçe bilmediği öğrenilen Nijerya uyruklu şüpheliyle, bir özel harekat polisi Fransızca konuşuyor. Diyalog anları polis kamerasına da yansırken, polisin sorularına cevap veren Nijeryalının gözaltına alınmadığı belirtildi.

NARKOTİK KÖPEKLERİNİN ARAMALARI DA KAMERALARA YANSIDI

Yapılan operasyonda ayrıca narkotik köpekleri, Eta ve Night’da görülüyor. Narkotik polislerinin aramada kullandığı Eta’nin bir kanepeyi tırmalayarak uyuşturucunun yerini gösterme anları kameralara yansıyor. KEM (Köpek Eğitim Merkezi) yazılı yelek giyen bir polisle arama yapan Night’ın görüntüsü ise başka bir adreste yapılan çalışmalarda görülüyor.

Polisin yaptığı diğer baskınlarda da şüphelilerin uyuşturucuları balkondan atmış oldukları görülürken, polis kamerasına yansıyan görüntülerde bahçelerde yapılan aramalarda uyuşturucuların bulunma anları da yer alıyor.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 21 kişi bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

(BB)