Uyuşturucu şebekesinin elebaşının anlaştığı Necip S., kullandığı kamyonla 9 Temmuz’da İran sınırından İstanbul’a doğru hareket etti. İddiaya göre Remzi K.’nin kullandığı başka bir kamyon, uyuşturucu zulalanmış araca öncülük etti. İki kamyon 11 Temmuz’da İstanbul’a ulaşırken, öncü kamyon, il girişinde başka bir yöne saparak öncülüğü bıraktı. İstanbul Narkotik Polisi ise bir kaç ekiple, uyuşturucu yüklü kamyonu il girişinden itibaren takip etmeye başladı.


TAKİP GÖRÜNTÜLERİ POLİS KAMERASINA DA YANSIDI


Uyuşturucu yüklü kamyonu, sivil araçlarla adım adım takip eden narkotik ekiplerinin, takip görüntüleri polis kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, kamyonun hızla ilerleyişi görülürken, operasyonu yöneten narkotik amiri, telsizden anos yaparak, “bağlı ekipler, hedef kamyona, şu saat itibariyle operasyona başlıyoruz" diyor. Sonra hangi ekibin ne yapacağı bilgisi veriliyor. Bu sırada kamyon bir parka giriyor. Ardından da polis ekipleri kamyon parkına giriyor. Yapılan “Operasyon başlasın" anonsuyla, polis araçlarının yarısı kamyonun sağından, diğer yarısı solundan, ilerleyerek kamyonu sarıyor. Polislerden biri kamyonun kapısını açarak, kamyon sürücüsünü araçtan indiriyor. Diğer ekipler ise güvenlik tertibatı alıyor. Görüntülerde, durdurulan kamyon sürücüsü Necip S.’nin yakalanmasının yanı sıra, uyuşturucunun bulunma anları da yer alıyor.


ZULADAN SARIMSAK VE EROİN ÇIKTI


Polisin kamyonda yaptığı aramalarda, yakıt deposunda bir zulanın varlığını tespit edildi. Kameralara yansıyan o aramalarda, depo zulasını için yapılan kapağın açılma anları görülürken, kapağın açılmasıyla paketler halindeki eroinler görülüyor. Paketlerce uyuşturucunun yanı sıra zulaya saklanmış sarımsaklar dikkat çekiyor. Şebekenin, sarımsakları, narkotik köpeklerinin koku almasını engellemek için depoya koyduğu öğrenildi.


EŞ ZAMANLI OPERASYONLARDA 5 KİŞİ DAHA YAKALANDI


Yaptığı operasyonla, 116 paket halinde, 61 kilo 750 gram eroin ele geçiren ve kamyon sürücüsünü gözaltına alan narkotik polisi, konuyla ilgili farklı adreslerde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan baskınlarda, şebekenin organizatörü olduğu iddia edilen İsmet G., uyuşturucu yüklü kamyona aracıyla öncülük eden Remzi K. ile uyuşturucu şebeke üyesi olduğu iddia edilen, Adil D., Abdulsamet A. ve Nevzat G. gözaltına alındı.


4 KİŞİ TUTUKLANDI


Gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na sevk edildi. Zanlılardan Adil D. ile Remzi K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.