Marmaris İlçesi'nde çekilen 'Ayaz' filminin başrol kadın oyuncusu Çiğdem Aysu ile yakın arkadaş olan ve yardımcı oyuncu olarak aynı filmde görev alan 25 yaşındaki Hale Türkel, bir süredir yaşadığı psikolojik sıkıntılar nedeniyle, önceki gün, arkadaşı Y.E.D'yi cep telefonu ile aradı. Kafeteryada buluşan iki arkadaş bir süre dertleşti. Akşam saatlerinde evine dönen Türkel, gece yarısı tekrar arkadaşı Y.E.D.'yi arayarak ilaç aldığını ve alerjik reaksiyon yapabileceğini, durumunun kötü olduğunu söyledi. Eve gelen Y.E.D., arkadaşı Türkel'i otomobille Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste doktorların yaptıkları müdahalelere rağmen komaya giren Türkel, kurtarılamadı.

Genç kızın ölüm haberini alan yakınları hastaneye akın edip, gözyaşı döktü. Hastane morgundan alınan Hale Türkel'in cenazesi yakınlarının katılımıyla defnedildi. Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nün kayıtlarına olayın intihar olarak girdiği öğrenilirken, ailesi olayın intihar olmadığını, Türkel'in ilaçlara karşı alerjisi olduğunu, alerjik bir durumdan dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

RESSAM ABLASI FACEBOOKTA ÖLÜM HABERİNİ DUYURDU

Hale Türkel'in ablası Ressam Gaye Türkel, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kardeşinin ölüm haberini duyurup fotoğrafını yayınladı. Abla Türkel facebookta kardeşin ölümü ile ilgili şunları paylaştı: 'Sevgili kız kardeşimiz canımız ciğerimiz hakkın rahmetine kavuştu. Dün toprağıyla buluştu. Herkese manevi desteği için teşekkür ederiz. Dostlar sağ olsun. Alerjik bir durumdan dolayı komaya girdi, tüm çabalara rağmen kurtulamadı' dedi.

ON PARMAĞINDA ON MARİFET VARDI

Muğla'nın Ula İlçesi'nde dünyaya gelen Hale Türkel, uzun bir süre Marmaris'te yayınlanan günlük gazetelerde muhabirlik yaptı. Sanatı çok seven Türkel, Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz ile birlikte sanatsal faaliyetlerde bulunarak keman dersleri aldı. Geçen yıl Marmaris'te çekimleri başlanan 'Ayaz' filminin kadın başrol oyuncusu Çiğdem Aysu ile tanıştı. Güzelliği ile dikkatleri çeken Türkel de yardımcı oyuncu olarak filmde yer aldı. Hale Türkel'in ölüm haberini duyan Marmaris Filarmoni ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Altınöz, "Hale, güzelliği ve sempatik tavırları ile herkesin beğenisini kazanan, çevresindeki insanlara pozitif enerji veren biri idi. İntihar ettiğine inanmıyorum'' dedi. 



AG (KÖ/RT)