Ahmet Faik Akıncı, yeni filmi ile ilgili olarak DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Kadına şiddet ve çocuk anneleri konu alan filmin İstanbul’daki çekimlerini tamamladıklarını, şimdi Ödemiş’teki sahnelerin çekildiğini anlatan Akıncı, "3 kadın 3 kader adlı filmimin çekimlerine başladım, ancak ekonomik şartlardan dolayı yarıda bırakmak zorunda kaldım. Beşte birini İstanbul’da çektik. Kalan bölümleri de Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hikmet Güriş ile Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, konaklama ve yiyecek desteği verince burada çekiyoruz" dedi.

Ödemiş’e geldiğinde patates tarlalarını ve nasıl toplandığını gördüğünü kaydeden Akıncı, "Sıkıntılarını da dinleyince duyarsız kalamadım. Burada 10 kuruş etmeyen patatesi biz İstanbul’da 1.5 liradan tüketiyoruz. Bu nedenle filmin bir bölümünde bu sıkıntıyı yansıtmaya karar verdik" dedi. Akıncı ayrıca Ödemiş’in tanıtımına da katkı yapmak istediğini belirterek, "Böyle doğal bir platonun her yerde görülmesini istedim" diye konuştu.

Filmin finalini ise İzmir’de yapacağını anlatan Akıncı, "İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının 5 Temmuz’da duruşması var. Ben de o davada tutuksuz yargılanıyorum. Duruşmaya katıldığım gün filmin finalini orada çekeceğim. İzmir Belediyesi’nin haksızlığa uğradığına inanan insanların olacağı bu sahneleri final yapacağım" dedi.

SANATÇILAR PATATES TOPLADI

'3 kadın 3 kader' adlı filmin oyuncularından, Sevgison Sualp, Burcu Kaya ve Kurtlar Vadisi dizisiyle tanınan Hamit Kaya ile sanat yönetmeni Nuray Aydın, üretici Mustafa Abalı’nın tarlasında patates topladı.

Sevgison Sualp, patates toplamanın oldukça zor bir iş olduğunu belirtti. Sualp, "3 kadın 3 kader sinema filminin oyuncusuyum. Patates tarlasına geldik. Bu sıcağın altında çalışan insanlar emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Bu tarlaları küçük bir patates çuvalına dolduruyorlar. Bu gerçekten çok zor. Hepsini tebrik etmek gerek" dedi.



YB(AÖ/SS)