İSTANBUL, FİLİSTİN'de ağabeyini gözaltına alan İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan 13 yaşındaki Filistinli kız Ahed Tamimi,  tekneyle İstanbul'u gezdi.


Başakşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Ahed Tamimi, bu akşam “Filistin’de Çocuk Olmak” adlı resim sergisinin açılışını yapacak, sergi öncesinde ise “Hanzala Cesaret Ödülü”nü Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden alacak.


Denizi ilk defa gördüğünü belirten Ahed Tamimi’ye tekne gezisinde Mavi Marmara baskınında şehit düşen Cevdet Kılıçlar’ın ismi verilen Bilgievi'nin öğrencileri de eşlik etti.  Boğaz gezisinde martılara simit atan  Tamimi,  “İstanbul çok güzel bir şehir, burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye’de olmamı sağlayan Başakşehir Belediyesine ve başkanına çok teşekkür ederim” dedi.


Kamerası ile İstanbul boğazını, martıları ve tarihi güzellikleri çeken Ahed Tamimi, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken de şunları söyledi:


 “Dağdaydık oyun oynuyorduk, tepeden İsrail askerlerinin ağabeyimi aldıklarını gördüm ve koşarak aşağı indim. Annem ve ağabeylerimle beraber İsrail askerlerinin üstüne korkmadan yürüdük. Zalim bir ülke, vatanımızı istila etmiş ve bizi korkutmaya çalışıyor. Ben ve arkadaşlarım İsrail askerlerinden korkmuyoruz. Ben penceremi açtığımda İsrail askerlerini görmek istemiyorum, İsrail'in bizim topraklarımızdan çıkmasını ve bütün dünyanın bunu boykot etmesini istiyorum, babamın hapisten çıkmasını istiyorum. Tayyip Erdoğan İsrail'e 'One Minute' dedi, bende tüm İsrail askerlerine 'One Minute' diyorum” dedi


(FOTOĞRAF)