Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi konuğu olarak Türkiye'ye dün gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas, bugün ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Abbas'ın Anıtkabir ziyareti, Aslanlı Yol'dan yürüyüşle başladı. Atatürk'ün mozolesini çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Abbas, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Abbas ve beraberindekiler daha sonra Anıtkabir Müzesi'ni gezdi.X

BAKAN BAYRAKTAR EŞLİK ETTİ

Ziyareti sırasında Abbas'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar eşlik etti. Abbas, Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'ne geçti. Abbas burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından törenle karşılandı. Törende, 21 pare top atışı eşliğinde milli marşların çalınmasının ardından Abbas, Türkçe 'merhaba asker' diyerek tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, törenin ardından Büyük Şeref Kapısı'nın önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. Törende Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile diğer ilgililer bulundu. Baş başa görüşmenin ardından öğle yemeği yiyecek Gül ve Abbas, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Abbas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da Resmi Konut'ta görüşecek.

ÜK(AY/COŞ)