50 sanatçıdan oluşan orkestranın Tyhateria (Tepe Mezarı) Ören Yeri'nde verdiği konsere Akhisarlılar büyük ilgi gösterdi. Şef Cemil Günçer'in yönettiği orkestra, konserine Mozart'ın 'Türk Marşı' eseriyle başladı. Orkestra klasik, barok, caz, Latin, Türk halk ve Türk sanat müziğinden örneklere yer verdi. Orkestra repertuvarında Mozart'tan Vivaldi'ye, Aşık Veysel'den Dede Efendi'ye, Itri'den Yunus Emre'ye kadar pek çok usta sanatçının eserlerini seslendirildi. Konserde, çeşitli yöre türküleri de senfonik orkestra tarafından seslendirildi. Rast makamında iki dansçı vals yaparken, çok sesli olarak çalınan 'Urfa'nın Etrafı' adlı türkü eşliğinde halk oyunları gösterisi de sunuldu. Konserin sonunda sanatçılar, yaklaşık 100 kadar izleyici tarafından tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Akhisar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen konserin sonunda sanatçılara, çiçek verildi.

Anadolu Flarmoni Orkestrası Sanat Koordinatörü ve Kurucu Müdürü Kenan Gökkaya, milli kültürün ve kimliğin vazgeçilmez unsurlarından biri olan güzel sanatları, mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası köylerde, beldelerde, ilçelerde ve şehirlerde her yaştan insanla buluşturmayı, halkın sanat duyarlılığının eğitilip, geliştirilmesini, beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesini amaçlayan Anadolu Filarmoni Orkestrası'nının İzmir'de doğduğunu söyledi. Gökkaya, havaların ısınmasıyla birlikte Orta Anadolu, Doğu Anadolu ile kuzey ve güney bölgelere gideceklerini, bütün köyleri gezmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tarihi yerlerde konserler düzenleyip, oraları da ön plana çıkartmak istediklerini belirten Gökkaya, "Orkestramız 50 kişiden kurulu. Tamamı gönüllülük esasına göre çalışıyor. Maliye Bakanlığı kadro açıyor. Yakında yapılacak sınav sonrasında sanatçılarımızın tamamı kadrolu olacak. Şimdi görev alan sanatçı arkadaşlarımız da sınava girecekler. Kazananlar kadrolu olarak devam edecekler. Zaten gönüllü olarak istedikleri zaman da devam edebilecekler. Orkestramızı köyünde, beldesinde görmek isteyenler, bana ulaşabilirler" dedi.



MHÖ,HA,EK(AÖ/CK)