CHP Mersin İl yönetimini ziyaret eden Fikri Sağlar, kendini karşılayan partililerle tek tek selamlaştı. CHP'nin önünde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin bulunduğunu belirten Fikri Sağlar, Mersin, İstanbul ve Ankara gibi büyük ve önemli kentleri yerel seçimde mutlaka alacaklarını söyledi. Ak Parti'nin cumhurbaşkanlığını garanti gibi gördüğünü belirten Sağlar, "Başbakan topluma kin ve nefret aşılıyor, ayrışma yaratıyor. İmam hatip okullarından belki terörist çıkmadı ama ülkenin temel değerlerini kökünden yok etmek isteyen bir başbakan çıktı. Bu ülkeyi kuran insanlar ne kadar aydın insanlardı ki Başbakan bile bu düşünceleriyle birlikte bu ülkede eğitimini tamamladı" dedi.

MHP'nin yaptığı 'sıkıyönetim ilan edilsin' talebini değerlendiren Sağlar, MHP'nin varlığını teröre borçlu olduğunu, terörün MHP'nin tek siyasi argümanı olduğunu ileri sürdü. CHP'nin Kürt sorununa ilişkin hazırladığı yol haritasını hatırlatan Sağlar, "Biz bütün partileri parlamento çatısı altında bir araya getirerek, demokratik yollarla bu sorunu çözmek istediğimizi belirttik ve başta iktidar partisi olmak üzere davetimizi ilettik. MHP bu öneriye şiddetle karşı çıktı ve silahla bu işin çözüleceğini söyledi. Ancak bizler 30 yıldır görüyoruz ki Kürt sorunu silahla kanla çözülmez. Bu sorun ancak demokratik yollarla çözülür. Çağ dışı ve demokrasiye uymayan sıkıyönetim uygulamaları daha fazla kan akmasına sebep olacaktır. Çözümün silahsız olamayacağını belirten MHP demek ki daha fazla kan istiyor. Bu güne kadar devlet Kürt sorununun çözümü noktasında hep aynı ve yanlış yöntemi kullandı. Artık silahla çözüm olmayacağını herkes görmelidir"diye konuştu.

Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adının geçtiği yönündeki bir soruyu ise,

"Belediye başkanı adayımızın kim olacağı zamanı geldiğinde konuşulur. Zaten biz belediye başkan adayımızın ön seçinle belirlenmesini istiyoruz. Partililer yaşadıkları kentte kimi isterlerse o aday olsun. Macit Özcan başkanımız da çok sevilen ve başarılı olan bir belediye başkanıdır"diye yanıtladı.