Olay, 1 Ekim pazartesi günü Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Geçen yıl Yahya Kemal İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Abdurrahman, 2 Kasım- 18 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılan İnter Yaz Kampı seçmeleri sonucu önce 3 Şubat’ta İstanbul’da Portekizli eski ünlü futbolcu Luis Figo ve Hollandalı yıldız Edgar Davids ile gösteri maçına çıkarak hünerlerini sergiledi, daha sonra da İtalya’da İnter’in kampına katıldı. Yeteneğiyle adını herkese duyuran Abdurrahman Efe'nin kaydı, 5’inci sınıfa geçince Gazipaşa İlköğretim Okulu'na yapıldı. Beden eğitimi dersinden çıkan Abdurrahman Efe ve arkadaşları, giyinmek için sınıfa geldi. Bu sırada 30 yıllık Türkçe öğretmeni N.Ş.A., gürültü yaptığını söylediği öğrencilerden S.O.'nun sırtına yumruk vurdu. Öğretmen N.Ş.A. iddiaya göre, ardından Abdurrahman Efe’nin ensesinden tutarak, "Sen neden güldün lan?" dedikten sonra gözüne yumruk attı.

'MÜDÜR, OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞTI' İDDİASI

Öğretmeninin attığı yumrukla gözü şişen Abdurrahman’ın babası Ümit Efe olayı duyarak okula geldi. Okul Müdürü N.T., baba Ümit Efe'ye bilgi vermekten kaçınırken, "Merak etmeyin biz hallederiz" diyerek öğretmenle görüşmesine de izin vermedi.

Ümit Efe, bunun üzerine Efeler Polis Merkezi’ne giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Oğlu okula yeni geldiği için öğretmenin adını bilmeyen Ümit Efe’nin yardımına Cumhuriyet Savcısı yetişti. Olay hakkında soruşturma başlatan savcının talimatıyla Okul Müdürü N.T. polis merkezine davet edildi. N.T., burada da görevli polislerle tartışarak, önce kimin yaptığını bilmediğini söyledi. Polislerin hakkında tutanak tuttuğu okul müdürü daha sonra önce başka bir öğretmenin adını verdi. Abdurrahman Efe ile birlikte sırtına yumruk alan S.O. da Çocuk Şube Müdürlüğü’ne davet edildi ve ifadeleri alındı. S.O.’nun annesinin de öğretmenden şikayetçi olduğu öğrenildi. 

TEŞHİS OKULDA YAPTIRILDI

Kendisini döven öğretmenin adını bilmeyen Abdurrahman Efe ve arkadaşı S.O., polis eşliğinde okula giderek, öğretmen N.Ş.A.'yı teşhis etti. İfadesine başvurulan N.Ş.A., hakkındaki iddiaları reddederek kendisine iftira atıldığını savundu.

İÇİME SİNDİREMEDİM

Oğlunun çok sakin bir yapısı olduğunu söyleyen Ümit Efe, "Bugüne kadar hep övgü aldığım oğlumun dövülmesini içime sindiremedim. Önce Efeler Polis Merkezi’ne daha sonra da Çocuk Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldum. Polis gözetiminde darp raporu da alındı. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim" dedi.

Okul Müdürü N.T. ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli bazı amirlerin Ümit Efe’ye, "Biz gerekeni yaparız. Bu olay gazetelere çıkmasın. Çocuğunuzu ünlü mü yapmaya çalışıyorsunuz?" dededikleri öne sürüldü.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Abdurrahman Efe’yi yumruklayan öğretmen hakkında Savcılık tarafından 'kasten adam yaralamak' suçundan işlem yapıldığı bildirildi.



CU(İÖ/SS)