Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları’nın İstanbul'da yapılan finalindeki konuşmasında yıllardır ABD'de yaşayan Fethullah Gülen’e Türkiye’ye dönüş çağrısı yapması, bu konudaki tartışmaları alevlendirdi. Bu çağrıdan memnun olan Gülen’in yanıtı gecikmedi ve şimdilik kaydıyla Türkiye’ye dönmeyi düşünmediğini açıkladı. Ancak Gülen’in konuşmasında ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Gülen konuşmasının son bölümünde vasiyetini açıkladı, “Kendi ülkemde ölmeyi ve mübarek annemin ayaklarının dibine gömülmeyi arzu ediyorum. Bunu da benim vasiyetim sayın” dedi.

Gülen’in ayak ucuna gömülmeyi vasiyet ettiği annesinin kabri İzmir’de bulunuyor. Hareketin İzmir'deki mensupları, uzun ömür diledikleri Fethullah Gülen'in bu vasiyetine sevindi.

Fethullah Gülen’in annesi Refia Gülen, 28 Haziran 1993 tarihinde vefat etmiş, cenaze namazını 30 Haziran 1993 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde Fethullah Gülen kıldırmıştı.

Uzun yıllar Kemeraltı’ndaki Kestanepazarı Camii’nde vaiz ve imam olarak görev yapan Fethullah Gülen, etkileyici hitabıyla önce İzmir’deki diğer camiler, ardından da Ege Bölgesi’ndeki camilerden vaaz davetleri almış ve böylece ünlenmişti.



İÖ(İÖ/AAA)