Olay, saat 02.30 sıralarında Ölüdeniz Beldesi Ovacık Mahallesi'ndeki Hotel Capadocia'da meydana geldi. 10 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu görme yetisini kaybeden Sermet Hakan İmancı, üyesi olduğu GÖZDER Anadolu Yakası Şubesi'nin düzenlediği gezi kapsamında Fethiye'ye tatile geldi. 40 kişilik kafile ile birlikte ilçeye gelen İmancı, otele yerleştikten sonra, akşam yemeği için restorana indi. Arkadaşlarıyla birlikte yemek yedikten sonra gece geç saatlere kadar sohbet eden İmancı, dinlemek istediğini belirterek otelin 3’üncü katındaki odasına çekildi.

Yemek sırasında düşünceli olduğu belirtilen İmancı, restorandan ayrıldıktan 2 saat sonra bir otel çalışanı tarafından binanın önündeki yeşil alanda hareketsiz halde bulundu. Yaklaşık 10 metre yükseklikteki balkondan atladığı belirlenen İmancı için, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Otele gelen sağlık ekipleri İmancı'nın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Fethiye Cumhuriyet Savcısı Adnan Demir, otelde incelemelerde bulundu. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı, İmancı'nın cesedini bulan otel görevlisinin ifadesine başvurdu.

GÖZDER Anadolu Yakası Şube Başkanı Ercan Üçpınar, yaşananlar karşısında çok üzgün olduklarını söyledi. Sermet Hakan İmancı'nın 10 yıldır görme engelli olduğunu belirten Üçpınar, "Arkadaşımızın son günlerde evinden dışarı çıkmadığını, içine kapandığını biliyorduk. Bu yüzden bu tatile katılmasını özellikle istedim. Ancak henüz tatilimizin ilk gününde bu olay başımıza geldi. Çok üzgünüz" diye konuştu.

'YANLIŞLIKLA DÜŞMÜŞ OLAMAZ'

İmamcı'nın balkondan kazaran düşme ihtimalinin bulunmadığını savunan Üçpınar, "Arkadaşımızın düştüğü balkonda korkuluk var. Yanlışlıkla düşme ihtimali yok. İntihar olasılığı üzerinde duruyoruz. Şimdilik birçok arkadaşımız olaydan habersiz. Onları bilgilendirip, İstanbul'a dönüp dönmemek konusunda ortak bir karar alacağız" dedi.

Sermet Hakan İmancı'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 1 çocuk babası İmancı'nın görme yetisini kaybettikten sonra eşinden ayrıldığı da kaydedildi.



ET(SU/SS)