Dün saat 15.44'te meydana gelen, merkez üssü Ölüdeniz açıkları olan 6.0 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar sonrası vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Bu sabahtan itibaren ilçede hayat normale döndü. Hasar tespit çalışmalarının başladığı ilçede hasarlı binalara ilişkin bilgiler, incelemelerin ardından netleşecek.

Can kaybının olmadığı depremin ardından Fethiye'de 95 kişi çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurdu. Yaralılardan 92'si ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 3 kişinin tedavisi sürüyor. Hastanede gözlem altında tutulan yaralıların hayati tehlikeleri bulunmuyor.

'PANİK HAVASI KİMSEYE FAYDA GETİRMEZ'

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, vatandaşları panik yapmamaları konusunda uyardı. Şiddetli bir deprem daha beklendiği yolundaki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Karatekeli, turizm sezonu başında panik havasının kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi. Binalarında hasar olanların Kaymakamlığa telefonla bilgi verebileceğine değinen Kaymakam Karatekeli, şöyle konuştu:

"İlçemizde binalarda büyük çaplı hasar yok. Başbakanlık'tan, İl Afet'ten ve Kızılay'dan arama kurtarma ekipleri tedbir amaçlı ilçemize sevk edildi. Evlerinde hasar oluşan vatandaşların kaymakamlığa başvurmasını istiyoruz. Her müracaat, oluşturduğumuz komisyon tarafından yerinde incelenecek. Ancak ufak sıva çatlakları vatandaşlarımızı paniğe sevk etmesin. Turizm sezonu öncesi ilçede panik havası yaratmak kimseye fayda getirmez. 1957 yılında yaşanan ve ilçede yıkıma neden olan deprem öncesi öncü bir sarsıntı olması vatandaşlarımızı yine aynı şey olacak düşüncesine sevk ediyor. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Fethiye büyük bir turizm merkezidir. Bu tarz beklentiler ve söylentiler bize zarar verir."

DEPREM ANI KAMERAYA YANSIDI

İlçede hayat normale dönerken, deprem anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Vatandaşların yaşadığı panik kameralara yansırken, sarsıntıyı hissedenler koşarak kendilerini bulundukları kapalı ortamlardan dışarı atıyor.

CANINI HİÇE SAYDI KÖPEĞİNİ KURTARDI

Deprem anına ilişkin ilginç bir görüntü, Fethiye'nin Çalış mevkiindeki Melek Apart Otel'den geldi. Görüntülerde, depremi hisseden otel işletmecisi 29 yaşındaki Samet Ağartan, önce kendini dışarı atıyor. Ancak sonra 'Duman' adlı Golden Retriever cinsi köpeğinin içeride kaldığını fark ediyor. Sarsıntının en şiddetli anında koşarak tekrar içeri giren Ağartan, otel müşterilerine seslendikten sonra köpeğini binadan dışarı çıkarıyor. Yaşanan sarsıntının şiddeti ve araçların yerinden oynaması, kameralara net bir şekilde yansıyor.

KURTARMA ARACININ SEPETİNİ PENCEREYE YANAŞTIRDI

Deprem sonrası geceyi evinde geçiren bir vatandaşın ise olası bir depreme karşı aldığı önlem ise dikkati çekti. Adını açıklamak istemeyen vatandaş, olası deprem anında pencereden atlayıp canını kurtarmak için bir kurtarma aracının sepetini, birinci katttaki evinin penceresi hizasına yanaştırıp o şekilde bıraktı.