Türkiye genelinde soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken, Fethiye'de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Hava sıcaklığının 20, deniz suyu sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü ilçede, sahil ve seyir teraslarını turistler doldurdu. Güzel hava, Ölüdeniz Beldesi'nde yamaçz paraşütü firmalarının da yüzünü güldürdü. Sezonu erken açan yamaç paraşütçüleri, gün boyu Babadağ'dan tandem (ikili) atlayış yaptı. Kar nedeniyle zirvedeki 1900 metrelik piste ulaşamayan pilotlar, atlayışlarını 900 metrelik pistten gerçekleştirdi. Eşsiz mavilikteki deniz görüntülerine kar manzaralarının da eklendiği atlayışlara, turistlerin ilgisi yoğun oldu. Dakikalarca havadan Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını izleyen turistler, hayranlıklarını gizleyemedi.

Babadağ'dan atlayış yaptıktan sonra Belcekız Plajı'na iniş yapan Koreli Youseong Heo, manzaradan çok etkilendiğini söyledi. Fethiye'nin doğası ve deniziyle muhteşem bir tatil merkezi olduğunu belirten Heo, "Ülkeme gittiğimde tanıdıklarıma Fethiye'ye gelmeleri ve bu zevki tatmalarını söyleceğim. Harika bir manzara eşliğinde uçtum" dedi.

Paraşüt pilotu Muhammet Uysal ise, "Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Rüzgar da atlayış için elverişli. Bu yıl sezonu erken açtık. Kazasız, iyi bir sezon geçirmek için hazırlıklarımızı yaptık" diye konuştu.