Avrupa'da yaşanan ekonomik krize, Ölüdeniz açıklarında Haziran ayı içerisinde meydana gelen 6.0 ve 5.3 büyüklüğündeki depremler de eklenince Fethiye'de turizm sezonu beklentilerin altında açıldı. Turistlerin ilgisini ilçeye çekmek için farklı yöntemler denenirken, Fethiye Belediyesi tarafından ilginç bir adım atıldı. 3 ay önce kurulan ve eğitimlerini tamamlayan mehter takımını turistlerin yoğun olduğu çarşı ve mahallelerde görevlendiren belediye, ilçe turizmine hareket kazandırmayı amaçlıyor. Her akşam farklı bir bölgede gösteri yapan mehter takımını, turistler beğeniyle izliyor.

Son olarak Paspatur Çarşısı’nda gösteri yapan Fethiye Belediyesi Mehter Takımı, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Özel kostümleriyle çarşıda gezen mehteranlar, alkışlarla karşıladı. Turistler fotoğraf çekmek için birbiriyle yarışırken, mehter takımı fetih marşlarının yanı sıra, 10'uncu Yıl Marşı'nı da seslendirdi.

Tatil için Fethiye'ye gelen Hollandalı Poll Rollman, gösterinin çok güzel olduğunu belirterek, ilk defa böyle bir müzik duyduğunu söyledi. Uzaktan duyduğu müzik sesine doğru geldiğini anlatan Rollman, ilk defa gördüğü bu tarzı çok beğendiğini belirtti.

Esnaf Cenk Acar ise Fethiye Belediyesi Mehter Takımı'nın Paspatur Çarşısı'nı hareketlendirdiğini söyledi. Türkiye'ye gelen turistlerin Osmanlı kültürüne meraklı olduğunun altını çizen Acar, "Turistleri Osmanlı ezgileri ile karşılamak çarşı esnafı için güzel oldu. Çarşıya gelen turistlere Osmanlı'yı anlatırken, canlı olarak ezgilerini de dinletiyoruz. Bu etkinlikte pay sahibi olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



ET(SU/SS)