Kemer Beldesi'nde Talip Batmaz yönetimindeki 48 FY 945 plakalı otomobil, Ortaköy'den Atlıdere Köyü yönüne dönüş yaptığı sırada, saat 09.30 sıralarında, yol kenarındaki kayaya çarptı. Kontrolden çıkan otomobil savrularak Eşen Sulama Kanalı'na düştü. Kanalda sürüklenen ve su dolan otomobildeki 62 yaşındaki Osman Gökçen, 25 yaşındaki Ramazan Tan ve 24 yaşındaki Ali Büyükkoca çıkmayı başarırken, sürücü Talip Batmaz kapıyı açamadı.

SU KANALINA HALAT GERİLDİ

Çeşitli yerlerinden yaralanan Gökçen, Tan ve Büyükkoca, tutundukları otomobille birlikte yaklaşık 2 kilometre sürüklendi. Kazayı görüp olay yerine gelen köylüler, sürüklenen otomobile tutunan yaralıları kurtarmaya çalıştı. İtfaiye ve sağlık ekiplerinden yardım isteyen köylüler, otomobili durdurmak için su kanalı üzerine halat gerdi. Otomobil halata takılarak dururken, olay yerine gelen Fethiye Belediyesi Oto Kurtarma Ekibi, yaralıları kanaldan çıkardı. İlk müdahalesi kanalın yanında yapılan yaralılar, ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

HAYATTA OLABİLİR UMUDUYLA BEKLEDİLER

Talip Batmaz'ın hayatta olabileceği umuduyla hız verilen çalışmalar sonrası otomobil vinçle kanaldan çıkarıldı. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Batmaz'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Talip Batmaz'ın cesedi ambulansla Ortaköy Sağlık Ocağı morguna götürüldü.

'TÜNEL AĞZINA KORKULUK İSTİYORUZ'

Ortaköy Muhtarı Sadettin İlden, otomobilin kanala düştüğü yerde daha önce de kazalar olduğunu söyledi. Viraj ağzında bulunan su kanalına düştükten sonra otomobilin hemen tünele girdiğini belirten İlden, "Bu kanal için yazılı ve sözlü olarak başvurularımız oldu. Kanala bir korkuluk yapılmasını istedik. Ancak sonuç alamadık" diye konuştu.

'OTOMOBİL ÇOK YAVAŞTI'

Kazanın görgü tanığı Talha Büyükçoban ise "Otomobil çok yavaştı. Tünel ağzında dönüş yaptığı sırada bir taşa çarptığını gördüm. Sonra birden kanala düştü. Düşer düşmez otomobilden çıkanlar oldu. Ancak yardım etmemize fırsat kalmadan tünele girip kayboldular" dedi.

ARAZİ ÖLÇÜMÜ İÇİN GİDİYORLARDI

Otomobildeki 4 kişinin arazi ölçümü yapmak için Atlıdere Köyü yönüne gittiği, yaralılardan Ali Büyükkoca ile Ramazan Tan'ın harita ölçüm teknikeri olduğu kaydedildi.



ET(HA/CK)