Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle, 'Okul sütü' projesi kapsamında Fethiye'deki Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu'nda bu sabah öğrencilere süt dağıtıldı. Dağıtımdan kısa süre sonra bazı öğrenciler karın ağrısı, kusma ve bulantı şikayetleri olduğunu öğretmenlerine iletti. Bunun üzerine okul idaresi, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ambulans istedi. Okula gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından zehirlendikleri belirlenen 16 öğrenciyi ilçedeki çeşitli hastanelere sevk etti. Burada serum takılan öğrencilerin tedavileri sürüyor.

Sütten zehirlenen öğrencilerden Harun Çoban, "Sabah hizmetliler sınıfa süt getirerek dağıttı. Yarım saat içinde içmemizi istedi. Hepsini içtim. Bazı arkadaşlarımız içemeyince sütü çöpe attı. Ardından pek çok arkadaşımız da karın ağrısı ve kusma başladı. Sonra hastaneye geldik" dedi.

Yağmur Ergen ise "Sütü içtikten sonra karın ağrısı başladı. Arkadaşlarımın kustuğunu gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.



ET(SU/SS)