Muğla Valiliği'nin talimatıyla harekete geçen Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, Fethiye'de alkol satışı yapan kafe, bar ve restoranlarda sahte içki denetimi yaptı. Turistlerin yoğun olarak bulunduğu Göcek ve Ölüdeniz Beldesi Hisarönü Mahallesi'nde ağırlık verilen denetimlerde 'Ceza' ve 'Ezel' adlı özel eğitimli narkotik köpekleri de hazır bulundu. 25 kişilik jandarma ekibi 2 grup halinde işletmelere girerek içki şişelerinde bandrol denetimi yaptı. 2 gün süren operasyon kapsamında 153 işletmeyi denetleyen jandarma ekipleri 65 şişe sahte içki ele geçirdi. Sahte içki sattığı belirlenen işletmelerin sahipleri Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Hisarönü Güzelleştirme Derneği Başkanı Günay Özütok, denetimlerin son derece önemli ve yerinde olduğunu söyledi. Sahte içki nedeniyle yaşanacak can kaybının ülke turizmine darbe vuracağının altını çizen Özütok, "Jandarma ekiplerimizin denetimleri en başta işletmeler arası haksız rekabetin önüne geçecektir. Sahte içki olayının denetlenmesi ve varsa engellenmesi turizmimiz açısından da çok önemlidir" dedi.

TEKNEDEKİ 5 RUS REHBER ÖLMÜŞTÜ

Bodrum'da geçen yıl 26 Mayıs'ta 'Orkan 5' adlı tekneyle denize açılan Rus rehberlerden Maria Shalyapina, Zalyaeva Auilia, Alexandr Zhbckov, Marina Sevelyova ile Victoria Nikolaeva yaşamını yitirmiş, teknede Rus rehberlerin ölümüne neden olduğu belirlenen sahte votka ele geçirilmişti.