Fethiye'nin Günlükbaşı Mevkii'nde 2008 yılında yapımı tamamlanan Başaran İş Merkezi'ne Fethiye Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatının İmar Kanunu ve Yönetmeliği'ne aykırı olduğu iddiasıyla Belediye Meclisi'ndeki Ak Partili üyeler tarafından verilen şikayet dilekçeleri, müfettişler tarafından incelenmiş ve Danıştay soruşturma izni vermişti. Bu kararın ardından Fethiye Adliyesi'ne taşınan konuyla ilgili olarak Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, İmar ve Şehircilik Müdürü Durcan Kaya, İnşaat Mühendisi Sanem Şener, Şehir Plancısı Güzide Özkaya, Harita Kadastro Teknikerleri Özlem Şenel ve Adnan Nurcan 'görevi kötüye kullanma' ve 'evrakta sahtecilik' suçundan yargılanmaya başlandı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanıklardan Durcan Kaya, Güzide Özkaya ile avukatları Mehmet Kunduracı, Koray Hayvacı ve Hasan Öngel katılırken davanın diğer tutuksuz sanıkları Mehmet Yılmaz Cesur, Sanem Şener, Özlem Şenel ve Adnan Nurcan duruşmaya katılmadı.

Duruşmada suça konu işyerinde 12 Nisan 2012'de yapılan keşif ve hazırlanan bilirkişi raporlarına ilişkin sanıklara son sözleri soruldu. Yasaların dışına çıkılmadığını belirten tutuksuz sanık Durcan Kaya, Fethiye'de imara açık her yere inşaat yapılabileceğini söyledi. Kaya, dava konusu iş merkezi için altına iş yeri, üstüne konut ruhsatı verdiklerini belirtti. Kaya, "Biz gerekli incelemeleri yapıp yasal prosedürler çerçevesinde iş yerini ruhsatlandırdık. İş yerinin inşaatı hangi şartlarda kullandığı zaten bizim denetimimizde değil. Bu nedenle beraatımı istiyorum" dedi.

Diğer sanık Güzide Özkaya ise savunmasında görevinin boş araziye inşaat izni vermek olduğunu kaydetti. Özkaya, "Yapı ruhsatı, yapı kullanma ruhsatı ve işletme ruhsatı birbirinden farklı kavramlar. Ama süreçte birbirine karıştırılıyor. Ben ‘halkın ihtiyaçlarına yönelik ticaret alanı’ iznine dair meclis kararına dayanarak, bu ruhsatı onayladım. Diğer süreçler hakkında denetim yetkisine sahip değilim. Beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.

Savunmaların ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, sonrasında kararını açıkladı. Sanıklardan Mehmet Yılmaz Cesur, Durcan Kaya, Sanem Şener ve Güzide Özkaya'nın beraatına karar veren mahkeme, Harita Kadastro Teknikerleri Özlem Şenel ve Adnan Nurcan'ı görevi kötüye kullanmak suçundan 5'er ay hapsine karar verdi. Şenel ve Nurcan'ın sabıkalarının olmaması ve mahkemedeki iyi halleri dikkate alınarak cezaları 5 yıl süreyle ertelendi.