Edirne Belediye Başkanlığı’nın organize ettiği Bando ve Ciğer Festivali’nin 2’ncisi cuma günü başlayacak. Bugün, trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde, Belediye Bandosu ve ciğerci esnafı festivali duyurmak için yürüyüş düzenledi ve Edirneliler'i festivale davet etti. Edirne Belediye Başkanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayhan Dağlı, festivalin bu yıl çok geniş katılımcı olacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Festivalimiz 8 Haziran’da başlayacak. 6 bando takımı ve ciğerci esnafımız kortej oluşturarak Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyeceğiz. Üç gün boyunca bu cadde üzerinde etkinlikler devam ederken, son gün Saraçlar Caddesi’nde ücretsiz olarak ciğer dağıtacağız. Belediye Başkanımız Hamdi Sedefçi’nin talimatlarıyla Edirne festivaller şehri olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Festival afişlerini halkımıza dağıtıyoruz ve davet ediyoruz."

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Kaliteyi Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise geçen yıl ilk kez yapılan festivalde bir tonun üzerinde ciğer dağıtıldığını ifade ederek, "Dünyada 6 bando takımı eşliğinde mesleğini icra eden başka bir meslek grubu yoktur. Biz bu konuda bir dünya rekoru kıracağımızı düşünüyorum. Bu yıl resmileştirmedik ama önümüzdeki yıl bunu resmi olacak yapacağız. Geçen yıl ciğerlerin düğünü demiştik ama bu yıl Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan, Romanya’dan gelen bando takımları var. Ayrıca bandoların yanı sıra çok sayıda turist geleceğini öğrendik. Sadece 60 otobüs yurt dışından gelecek konuklarımız olacak. Ciğercilerin düğünden balkanların düğünü olacak. Biz yettiği kadar ciğer dağıtacağız, herkese yetecek kadar vereceğiz. Geçen yıl Edirne’nin meşhur tava ciğerinden ücretsiz olarak bir ton dağıtmıştık" dedi.



EÖ(LK/SS)