Banaz'a bağlı Kızılhisar Köyü'nün Üzeyir Yaylası'nda Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneği'nce düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği ve köylülerin çok sayıda kıl çadır kurduğu şenliklerde yöresel halk oyunları gösterileri, cirit müsabakaları yapıldı, yerel sanatçı konserleri ilgiyle izlendi. Şenliğin açılışına Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Uşak Milletvekilleri Dr. İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Özcan, İl Genel Meclisi Üyeleri ve daire müdürleri de katıldı.

Vali Özdemir Çakacak, yüzlerce yıldır özünden, benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşatan Yörüklerin yüreklerindeki Anadolu sevgisinin onları birer yiğit, birer kahraman yaptığını ifade etti. Vali Çakacak Yörük obalarının yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve dostluk, bolluk ve bereket, vatan ve millet için çarpan yürekler olduğunu belirtti. 

Yerel sanatçı konserleri, cirit gösterisi ve halk oyunlarının sergilendiği şenlikte, vatandaşlar güzel bir gün geçirdi. Şenliğe getirilen develere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, üzerlerine binip alanda tur attı.

YK(AÖ/COŞ)