Mudanya- Bursa karayolu Güzelyalı Kavşağı’nda önceki gece, arkadaşlarıyla yemekte buluştuktan sonra gece yarısı Bursa’ya dönmek üzere yola çıkan Teksmak Makine Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahiplerinden Şükrü Mançu, yönetimindeki 16 JR 141 plakalı Ferrari marka lüks otomobille iddiaya göre aşırı hız yaparken, direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrularak takla atmaya başlayan Ferrari, yaklaşık 5 metre yükseklikten alt geçide uçtu. İddiaya göre emniyet kemeri takılı olmayan Mançu, camdan fırlayarak otomobilin altında kaldı. Takla atan otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü, ancak hurdaya dönen aracın altından Şükrü Mançu'nun cesedi çıkartıldı.

Ölümü ailesi ve arkadaşlarını yasa boğan Şükrü Mançu'nun cenazesi, dün merkez Yıldırım İlçesi İsabey Mahallesi’nde ortağı ve Genel Müdürü olduğu fabrikanın yanındaki İsabey Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi üyesi Mançu’nun ölümüyle ilgili

Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım da Twitter’daki hesabından başsağlığı mesajı yayınladı. TÜGİAD da yine sosyal medya üzerinden üyeleri Mançu’nun ölümünden duydukları üzüntüyü paylaştı.

Bursa'nın tanınmış tekstilcilerinden Mançu Ailesi'nin iki oğlundan biri olan Şükrü Mançu, aile şirketi olan Teksmak Makine Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin ortak ve yöneticilerindendi. Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi de olan Şükrü Mançu geçen Mayıs ayında Esra Usanmaz ile nişanlanmış, 40 gün sonra yapılması kararlaştırılan düğüne birkaç gün kala nişanlısından ayrılmıştı.

EHLİYETİNE İKİ KEZ EL KONULMUŞTU

Hız tutkunu olarak bilinen Şükrü Mançu'nun, daha önce iki kez kaz yaptığı ve alkollü olduğu için ehliyetine el konulduğu ortaya çıktı. Mançu'nun önce BMW, sonra Mitsubishi Lancer Evolution marka lüks araçlarla yaptığı kazalardan ilkinde ehliyetine 6 ay, ikincisinde ise 2 sene el konulduğu belirlendi. Mançu'nun, 2 yıllık süresinin bitmesinin ardından ehliyetini bir yıl önce aldığı öğrenildi.

MUHTAR: HERKES HIZ YAPIYOR, MOBESE VE RADAR KURULSUN

Kazanın meydana geldiği Güzelyalı Yalı Mahallesi Muhtarı Nejdi Dilsiz, bölgede radar ve Mobese kameraları olmadığı için sürücülerin aşırı hız yaptığını ve bu yüzden sık sık kazaların meydana geldiğini söyledi. Muhtar Dilsiz, "Her gün meydana gelen kazalardan bıktık. Yayalar da üst geçidi kullanmadığı için çok kaza oluyor. Buraya Mobese ve radar konularak önlem alınmasını istiyoruz" dedi.