Van’da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye’den bölgeye yardım yağarken, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Koç Holding tarafından da depremzedelere yaklaşık 40 TIR’lık yardım yapıldı. Belli aralıklarla bölgeye ulaştırılan kışlık Fenerium ürünleri, çocuk bezi ve gıda yardımları Bitlis Fenerbahçeliler Derneği ve Ford Van Yetkili Servisi tarafından depremzedelere dağıtıldı. Dağıtılan malzemelerin ardından bölgeye sevk edilen son yardımlar ise Konteyner kentlerde kalan depremzedelere dağıtılmak üzere Van Valiliği yetkililerine teslim edildi.

'YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK'

Depremin ilk gününden bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü ve Koç Holding tarafından depremzedelere çok ciddi yardımların yapıldığını belirten Bitlis Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Haluk Altın şunları söyledi:

"Fenerbahçe Spor Kulübü ve Koç Holding tarafından deprem bölgesi Van’a yaklaşık 40 TIR’lık yardım yaptı. Yapılan bu yardımların büyük bir kısmını biz burada Bitlis Fenerbahçeliler Derneği ve Ford Van Yetkili Servisi olarak depremzedelere dağıttık. Elimize ulaşan son yardım malzemelerini ise Van Valiliği yetkililerine teslim edeceğiz. Valilik tarafından yardımlar dağıtılmaya başlandı. Bu yardımlar içerisinde Van Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teslim edilmek üzere spor malzemeleri de bulunuyor. Depremzedelere yardımlarımız devam edecektir."



MÇ(FE/COŞ)