Erzurum'da 12 Ağustos Pazar günü Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının biletleri geçtiğimiz 9 Ağustos günü yeni adıyla Kazım Karabekir Stadyumunda satışa sunuldu. Bilet almak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları gece geç saatlerde sıraya girerek gişelerin açıldığı saat 11.00'e kadar kuyrukta bekledi. Bilet satışları başladıktan sonra FB gişesinde öne geçmek için çıkan arbedeyi durdurmak için polis biber gazı ve cop kullandı, 9 kişi yaralandı.

Olaylar sırasında yaralanan Fenerbahçeli taraftarlardan Murat Hattatoğlu, TFF'nin daha önce biletleri Biletix'ten satacağını, bir kişinin sadece 2 bilet alacağını duyurduğunu anımsattı. Olaylar sırasında yaralanan ezilme tehlikesi geçiren ve bacağından yaralanan Murat Hattatoğlu, 14 saat bilet almak için kuyrukta beklediğini, ön sırada olanların iki bilet aldıktan sonra tekrar sıraya girdiklerini bildirdi. Geceden girdiği kuyrukta 14 saat beklemesine karşın bilet alamayan ve çıkan olaylar sırasında yaralanan Fenerbahçeli taraftar Murat Hattatoğlu savcılığa yaptığı başvuruda şunları söyledi:

"TFF, Biletix yerine gişelerden biletlerin satışını sağlayarak büyük bir ilkellik yaptı ve skandala imza attı. Büyük bir karaborsa şebekesi ve gruplar bilet aldı. Alamayan sade vatandaş ise tepki gösterdi. Savcılığa bilet satışında ihmali olan TFF hakkında suç duyurusunda bulunduk. TFF, 'bir kişi iki bilet alabilir' dedi. Gişelerde bir kişi çok fazla bilet aldı. Bilet bitecek korkusuyla arbede çıktı. Kuyrukta saatlerce beklemize rağmen bilet alamadık. Binlerce taraftara tek gişe açtılar. Pazarda armut satar gibi bilet satışı oldu. TFF, EURO 2020'nin Türkiye'de yapılması için başvuru yaptı. Ama bir bilet satışını bile beceremedi. Erzurum Juventus-Liverpool maçında yaşanan Heysel faciası gibi bir facianın eşiğinden döndü." 



KB(KS/Aİ)


KUTU:



---------



HEYSEL FACİASI NEDİR?


Heysel Faciası, 29 Mayıs 1985 günü Brüksel'in Heysel Stadyumunda Juventus ile Liverpool arasında oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında yaşandı. Maç başlamadan önce Liverpool taraftarlarının İtalyanlara saldırması ve çıkan panik sonucu bir duvarın çökmesi ile taraftarların tel örgülere sıkışması sonucu 38 İtalyan ve bir Belçikalı öldü.